Klaipėdietės pašto dėžutėje – panaudoti švirkštai

Tikrindami savo pašto dėžutes klaipėdiečiai turėtų būti dėmesingi, nes jose galima rasti ir šiai vietai neįprastų daiktų, galinčių kelti pavojų. Viena klaipėdietė tarp korespondencijos pašto dėžutėje aptiko kelis panaudotus švirkštus su adatomis.

Tikrindami savo pašto dėžutes klaipėdiečiai turėtų būti dėmesingi, nes jose galima rasti ir šiai vietai neįprastų daiktų, galinčių kelti pavojų. Viena klaipėdietė tarp korespondencijos pašto dėžutėje aptiko kelis panaudotus švirkštus su adatomis.

Veikiausiai šiuos daiktus į dėžutę, kuri įrengta vieno Paryžiaus Komunos gatvės namo laiptinėje, įmetė narkomanai.

Be švirkštų, įmestos ir jų pakuotės. Adatos buvo neuždengtos. Tad pašto dėžutę tikrinęs žmogus galėjo susižeisti. Panašu, kad švirkštai buvo panaudoti.

Apie gąsdinantį radinį moteris vienoje socialinio tinklo grupėje informavo ir kitus. Žmonės baisėjosi, kad kažkas taip pasielgė. Spėjo, jog tai narkomanų darbas.

Kai kurie klaipėdiečiai žadėjo, kad nuo šiol savo pašto dėžutes tikrins atidžiau.

"Juk tarp visokių reklaminių bukletų švirkštų gali net nepastebėti ir įsidurti. Nežinai, kokios pasekmės gali būti. Gali užsikrėsti kokia nors liga. Juk net neįsivaizduoji, kas naudojo tuos švirkštus ir kokiomis ligomis jie serga", – tvirtino viena moteris.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Ina Kuznecova pasakojo, kad įsidūrus panaudoto švirkšto adata yra pavojus užsikrėsti ligomis, kurios plinta per kraują. Pagrindinės – hepatitai B ir C, ŽIV.

"Jei švirkštus saugiai paimsi, neįsidursi, jokio pavojaus nėra. Per nepažeistą odą minėtos ligos neplinta. Svarbiausia neįsidurti ir atsargiai išimti švirkštus", – pabrėžė pavaduotoja.

Įsidūrus, anot I.Kuznecovos, skubėti kreiptis į medikus neverta. Pirmiausia, kaip ir bet kokią žaizdą, būtina nuplauti muilu, nes užkratas ne visada gali patekti į kraują.

"Tik įsidūrus medikai nepasakys, ar užsikrėtei kokia nors liga, ar ne. Turi praeiti laiko. Kartais požymiai pasirodo tik po pusmečio. Dėl to žmonėms patartina stebėti sveikatą. Skiepų, kurie po tokio įsidūrimo žmogų galėtų apsaugoti nuo minėtų ligų, nėra. Po kažkurio laiko galima kreiptis į šeimos gydytoją ir atlikti tyrimus", – aiškino pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu  portretas
Yra tokiu demiu kurias ir kaip beplautum neisplausi ,tokios kaip knaisiojimas po svetima buta,kaip suns nuodijimas ir N.... kitu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių