Teismas žudiku nepatikėjo – nuteisė kalėti 12 metų

Teismas nepatikėjo vaikiną nudūrusio klaipėdiečio pasakojimu apie būtinąją gintį ir ilgam pasiuntė kaltininką už grotų.


 

Teismas nepatikėjo vaikiną nudūrusio klaipėdiečio pasakojimu apie būtinąją gintį ir ilgam pasiuntė kaltininką už grotų.

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas 12 su puse metų laisvės atėmimo bausme nuteisė netrukus 20-mečio sulauksiantį Viktorą Eirošių. Vaikinas pripažintas kaltu tyčia nužudęs 24-erių Mantą Žerlauską.

Bylos nagrinėjimas užsitęsė, teismui vis tekdavo laukti atvykstant liudytojų. Pagaliau praėjusių metų balandžio pradžios įvykiuose padėtas taškas, tiesa, kaltu pripažintas V.Eirošius iškart po nuosprendžio paskelbimo tarėsi su advokatu dėl jo apskundimo.

Lemtingą vakarą V.Eirošius, M.Žerlauskas ir Česlovas Pocius kartu vakarojo. Vaikinai užaugo tame pačiame mikrorajone, tad buvo neblogai pažįstami.

Vėliau daugelis liudytojų minėjo, kad V.Eirošius tą vakarą buvo labai agresyviai nusiteikęs. Gatvėje jis daužė automobilių veidrodėlius, o iš baro Debreceno gatvėje buvo išvarytas už netinkamą elgesį.

Naktį trijulė susikivirčijo dėl nežinia, kur dingusio Č.Pociaus telefono. V.Eirošius kažkodėl kaltino M.Žerlauską jį paėmus.

Vaikinai susiginčijo keleriais metais vyresnis M.Žerlauskas buvo prispaudęs V.Eirošių prie sienos suimdamas jį už kaklo. Tačiau tąkart vaikinai nesusimušė, išsiskirstė kas sau, nors V.Eirošius nepamiršo skriaudos ir dar ilgai siuntinėjo jam įžeidžias bei grasinančias trumpąsias žinutes, kviesdamas išeiti į lauką išsiaiškinti santykių.

Galiausiai vaikinas išėjo į kiemą ir, nespėjęs nė susivokti, buvo nudurtas. Žudikas perpjovė jam skruostą ir smeigė į krūtinę. Peilis pataikė į širdį, auka neišgyveno.

Aiškinantis šį įvykį buvo apklaustas visas būrys liudytojų. Nė vienas jų nepatvirtino, kad V.Eirošius buvo priverstas gintis, net jo draugas Č.Pocius patikino, kad prieš lemtingąjį smūgį vaikinai nesimušė.

Abejonių dėl to, ar kaltinamojo veiksmus galima laikyti būtinąja gintimi sukėlė ir jo elgesys po nusikaltimo. Jis paskubėjo atsikratyti peilio ir suskubo išskalbti sukruvintus drabužius. Paprastai apsiginti bandantys žmonės taip nesielgia.

Kai pareigūnai atėjo į V.Eirošiaus namus, juos pasitiko peiliu sūnų pasiryžęs apginti jo tėvas. Vyras bandė švaistytis peiliu, tiesa, policininkų nesužeidė. Vėliau už tai jis buvo teisiamas.

Dar paauglystėje pradėjęs plėšikauti ir dukart už tai nuteistas V.Eirošius sulaukė griežtos bausmės. Tačiau žuvusiojo tėvams ji neatrodo pakankama.

„Už gyvybę turi būti atimama gyvybė. Auginome sūnų, džiaugėmės, o kažkoks ėmė ir nužudė, – piktinosi M.Žerlausko tėvai. – Visi, kas jį matė tą vakarą, tvirtino, kad jis buvo paklaikęs. Gal sumaišė alkoholį su narkotikais. Kad buvo neblaivus, buvo patvirtinta, bet narkotikų jo organizme niekas nė neieškojo.“

Nukentėjusiaisiais pripažintų žuvusiojo tėvų naudai iš kaltininko priteista bemaž po 29 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, tai yra perpus mažesnė suma, nei sūnaus netekę klaipėdiečiai prašė priteisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kutaras

kutaras portretas
Grieztinti bausmes degradams!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių