Klaipėdiečiai norėjo suvalgyti partrenktą stirną

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiai norėjo suvalgyti ant kelio rastą partrenktą stirną. Tačiau bagažinėje gulėjusį laukinį gyvūną aptiko policija ir neleido pasisavinti radinio.

Šeštadienį Minijos gatvėje Klaipėdoje patruliuojantys policijos pareigūnai pastebėjo stovintį automobilį „Peugeot“, greta jo stoviniavo du vyrai. Vienas jų gurkšnojo alų iš plastikinio butelio viešoje vietoje, o kitas apie automobilį trepsėjo basas – savo avalynę buvo priklijavęs prie automobilio bagažinės.

Kaip skelbia uostamiesčio policija, pareigūnai sustojo perspėti vyriškio dėl alkoholio vartojimo viešoje vietoje. Tačiau jų dėmesį patraukė kraujo lašai ant bagažinės, o ją atvėrus bagažinėje sumaitota gulėjo negyva stirna. Vyrai aiškino partrenktą stirną radę ant kelio ir nusiminė sužinoję, jog negyvą gyvūną teks atiduoti. Pagal įstatymą stirna yra valstybės turtas ir jo pasisavinimas laikomas neteisėtu, bei užtraukia baudą.

Policija primena, jog Kelių eismo taisyklės ir Medžioklės Lietuvos teritorijoje taisyklės numato, jog partrenkus žvėrį būtina kviesti policijos pareigūnus ir registruoti kaip techninį eismo įvykį.

Partrenkti medžiojamieji žvėrys priklauso tam medžiotojų klubui ar būreliui, kurių naudojamame ploto vienete būna partrenktas gyvūnas.

Pasišalinus iš įvykio vietos konstatuojama, kad įvykdytas administracinis pažeidimas, o suvažinėtą žvėrį įsimetus į bagažinę – neteisėtas žvėries – valstybės turto pasisavinimas.

Apie susidūrimą su žvėrimi pranešus policijai, pareigūnai iš karto informuoja medžiotojų būrelio narius. Pagal medžioklės taisykles, būtent medžiotojų būreliams priklauso žuvęs žvėris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Prisimenat pasaką apie vilką: „Jei dar ką nors rasit miške, žinokit tai mano, aš pamečiau“ (taip zuikiui paaiškino) Panašu?

Ačiū už išaiškinimą

Ačiū už išaiškinimą portretas
Dabar žinosiu, kad laukiniam žvėriui apgadinus automobilį, reikia bylinėtis ne su valstybe, kas paprastai beviltiška, o imti už kiaušių medžiotojus.

Tam apkalta

Tam apkalta portretas
tu putinoide vis dar atidirbinėji vatnykų užsakymą,nu,nu laižyk subinę skanuuuuu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių