Kapo plėšikams – švelni bausmė

Už atkastą kapą ir pavogtą mirusiojo grandinėlę Airidas Jablonskis ir Andrejus Adachovskis ilgai belangėje nesikankins.

Vienam jų teismas skyrė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kitam – vos 30 parų arešto.

Spruko nuo teisingumo

Šiurpi istorija nutiko pernai spalio pabaigoje. Artimųjų kapus lankę klaipėdiečiai aptiko naktį atkastą prieš šešerius metus palaidoto jaunuolio kapą.

Paaiškėjo, kad išniekintas su nusikalstamu pasauliu sieto Evaldo Gliaudžio kapas. Vaikinas buvo rastas nužudytas mįslingomis aplinkybėmis. Šios mirties aplinkybių teisėsaugininkai taip ir neišnarpliojo.

Tačiau kapo išniekinimo byloje juos lydėjo sėkmė. Netrukus po nusikaltimo policija sučiupo jo vykdytojus.

Teisėsaugininkams įkliuvo keliolika kartų teistas 32 metų A.Jablonskis. Vyras teismo posėdžiuose elgėsi agresyviai, svaidėsi keiksmažodžiais. Neteistas 37 metų A.Adachovskis elgėsi kukliau.

Trečias sučiuptas nusikaltimo vykdytojas netrukus dingo iš policijos akiračio. Spėjęs duoti parodymus, vyras pasipustė padus ir veikiausiai spruko į užsienį. Policija paskelbė jo paiešką.

Ieškojo aukso

8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę gavęs A.Jablonskis į gyvenimą grįš vos po kelių mėnesių, nes vyrui bus įskaičiuotas arešte praleistas laikas. A.Adachovskis iki teismo sprendimo paskelbimo džiaugėsi laisve. Įsiteisėjus nuosprendžiui, belangėje vyras sėdės vos 30 parų.

Teisme nusikaltimo dalyviams teko smulkiai pasakoti, kaip jie ruošėsi atkasti kapą, ėmė įrankius ir naktį patraukė į kapines.

Išrausę kapavietę iki pat karsto dangčio, vyrai jį sulaužė. Kad karste ras aukso, visi trys žinojo iš anksto.

A.Gliaudžio laidotuvių metu bičiulis mirusiajam visų akivaizdoje ant kaklo užsegė stambią aukso grandinėlę, kuri svėrė 20 gramų.

Nusikaltėliai, tikėtina, tamsoje ieškojo ir daugiau aukso dirbinių. Kadangi kapavietėje viršutinis žandikaulis rastas atskirtas, spėjama, kad ieškota auksinių dantų. Bandyta rasti ir žiedų, mat skeleto plaštaka irgi aptikta kitoje vietoje.

Įkaltis liks valstybei

Neįtikėtina, tačiau A.Adachovskis nuo mirusiojo kaklo nuplėštą grandinėlę kažkodėl nunešė pasaugoti savo buvusiai mokytojai. Neva bijojo, kad parduos auksą, o pinigus iššvaistys. Tačiau netrukus įkalčių pasiimti į mokytojos duris pasibeldė policija su buvusiu auklėtiniu.

Šios bylos auksinis įkaltis taip ir liks valstybės žinioje. Niekas iš mirusiojo artimųjų nepareiškė noro atgauti šį juvelyrinį dirbinį.

Kadangi baudžiamoji byla išnagrinėta supaprastinto proceso tvarka, bausmės kaltinamiesiems sumažintos trečdaliu.

Teisiamieji proceso metu atsiprašė mirusiojo artimųjų už padarytą nusikaltimą. A.Adachovskis skundėsi, kad jautė spaudimą iš mirusiojo A.Gliaudžio kompanijos narių. Esą vyras net baiminosi išeiti į parduotuvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oniki

Oniki portretas
Zigmai ,ostyk slape kaip dede sako ziurekit kad paciu neisniekintu..barygos jus .kiek buvo nunodyta zmoniu ,tais miltais isjunkit ta broniu .negalima duoti ramybes tokiems.norejo gerai gywenti dabar gywena lebartuose!!!!gero kelio!!!.

deinis

deinis portretas
Užuojauta mirusiam,negalima atleisti draugams ,kurie užkabino tą graninėlią ir privedė prie to išniekinimo .

tadas

tadas portretas
idomu, kiek nabasniku reikia isniekint, kad pasodintu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių