Kaltų nėra: vaikiška pramoga Klaipėdoje virto nelaime

Mažametis sunkiai suluošino garbaus amžiaus klaipėdietę ir su savo mama paliko sužalotą moterį tiesiog gatvėje. Incidentas įvyko Debreceno alėjoje, kur nuomojami vaikiški elektromobiliai. Būtent tokia vaikiška mašina vaikas partrenkė ir pervažiavo senolę, kuriai sulaužė koją.

Smūgis – iš nugaros

85-erių Ona (vardas pakeistas – A.D.) šių metų birželio 21-ąją išsiruošė į optiką Debreceno gatvėje ir tikrai nesitikėjo, kad namo tądien nebegrįš.

Įsigijusi akinius moteris ramiai ėjo pėsčiųjų alėja link perėjos, kai jai iš nugaros kažkas smogė į kojas ir parvertė.

Pasirodo, vaikiško elektromobilio nesuvaldė kažkoks mažametis.

Išsigandęs, ką padarė, vaikas, užuot važiavęs atgal, spustelėjo greičio pedalą į priekį ir dar pervažiavo gulinčiai pensininkei kojas.

Situacija atrodė baisi – ant grindinio parkritusi senolė dejavo, buvo akivaizdu, kad sužalojimai rimti ir už tai teks atsakyti, jei ne nelaimės kaltininkui, tai – jo tėvams.

Todėl mamytė, stvėrusi savo "išdykėlį", skubiai spruko į šalį, kad tik kas nors ko nors nepareikalautų.

Moteris senolę paliko sužalotą gulėti gatvėje.

Lūžo šlaunikaulis

Sužalotosios dukra Virginija (vardas pakeistas – A.D.) buvo pasipiktinusi, kad kaltininkas su savo mama staigiai dingo, o verslininkas, kuris nuomoja elektromobilius, net nepasirodė ir jos mamai nepadėjo.

"Gatvės pardavėja iškvietė greitosios pagalbos medikus, o kažkoks vyras nutempė ir pasodino senolę ant suolo. Mama man pranešė apie nelaimę, kai jau buvo ligoninėje. Jei ji būtų jaunesnė, gal ir nieko nebūtų nutikę. Tačiau mama labai garbaus amžiaus, be to, serganti pirmo tipo diabetu", – dėstė Virginija.

Jos mamai gydytojai diagnozavo kairio šlaunikaulio lūžį.

Sužeistoji 9 dienas gulėjo Traumatologijos skyriuje, paskui dar 10 dienų – Kardiologijos, o dabar ji yra privačiuose globos namuose.

Kadangi Ona nevaikšto, jai reikia nuolatinės medicinos priežiūros visą parą, o tai kainuoja nepigiai.

Verslininkas incidento nematė?

Virginijos pasiteiravus, ar tuos elektromobilius nuomojantis verslininkas bent susisiekė su ja, ar domėjosi mamos sveikata, gal bent atsiprašė, moteris nusijuokė: "Apsaugok, Viešpatie. Žinoma, ne. Vis dėlto, manau, kad kas nors už tai turėtų atsakyti."

Elektromobilius Debreceno pėsčiųjų alėjoje nuomojantis verslininkas Vidmantas Domarkas neigė matęs incidentą ir tikino apie tai išgirdęs tik gerokai vėliau.

"Nieko nemačiau, gal ten ir buvo kas už krūmų. Man niekas nieko nesakė. Tik paskui išgirdau, kad kažkas atsitiko. Moterį suluošino ir ji nevaikšto? Nieko apie tai nežinau. Bet ar aš turiu prižiūrėti vaikus? Juk tam yra jų tėvai. O kokia mano atsakomybė? Tėvai išsinuomoja elektromobilius ir jie yra atsakingi. O aš, ką? Nežinau, kaip man čia dabar elgtis", – svarstė V.Domarkas.

Kaltųjų nerado ir neieškos?

Virginija teigia, kad į policiją ji kreipėsi ne iš karto, nes rūpinosi mamos sveikata.

Tačiau ir po pareigūnų tyrimo nedaug kas paaiškėjo, nes kaltųjų, kaip dažniausiai būna, niekas nerado.

Nežymus? Mama tris mėnesius negalės vaikščioti, tai ne mano, o traumatologo išvada.

Net ir vaizdo kamerų įrašuose žmonės – neatpažįstami, todėl jokios teisybės, regis, niekas neieškos.

"Policijos tyrėjas konstatavo, kad "padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas", todėl ikiteisminio tyrimo nepradės. Nežymus? Mama tris mėnesius negalės vaikščioti, tai ne mano, o traumatologo išvada. Ir iš viso nežinia, ar ji vaikščios. O tomis mašinėlėmis ir toliau vaikai važinėjasi. Ir toliau pilna pavojingų situacijų. Nesuprantu, kaip tokiam verslui yra išduodamos licencijos", – stebėjosi nukentėjusiosios dukra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laura

Laura portretas
Kokie žmonės pasidarė abejingi. Kaip ta mama su vaiku miega dabar ramiai? Paliko sužalota senele ir dzin! Baisu! Ir visur dabar mada net neatsiprašineti. Taip išejo, nieko!

kalti turi atsakyti

kalti turi atsakyti portretas
Mano nuomone, savivaldybė JOKIU BŪDU neturėtų išduoti leidimo važiuojamai priemonei siautėti pėsčiųjų zonoje. O ir verslinykas tegul neapsimeta, kad nieko nematė. Jei dukra neturi pinigų geram advokatui, galėtume susimesti. Juk šiandien sulaužė senutę, o rytoj , prie tokios "tvarkos" gal ir mus?

saunuolis mazylis, aiskiai mato problema

saunuolis mazylis, aiskiai mato problema portretas
pasenai sedek namie, ner ko kitiems maisyt. Vaikai musu ateitis, senoliai visai gedos neturi viduri baltos dienos vaiksto , kur valdzia ziuri?
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių