Už gėjų reketą kalintis vyras reikalauja beveik 6 tūkst. eurų

Klaipėdoje už gėjų reketavimą nuteistas jonavietis Aidas Klapatauskas pareikalavo jo naudai iš valstybės priteisti dvidešimt tūkstančių litų, mat uostamiesčio areštinėje, jo įsitikinimu, buvo pažeistos jo teisės.


 

Klaipėdoje už gėjų reketavimą nuteistas jonavietis Aidas Klapatauskas pareikalavo jo naudai iš valstybės priteisti dvidešimt tūkstančių litų, mat uostamiesčio areštinėje, jo įsitikinimu, buvo pažeistos jo teisės.

Pernai sausio pabaigoje A.Klapatauskas išgirdo nuosprendį, kuriuo buvo trejiems metams įkalintas už tai, kad kartu su bendrininkais reketavo homoseksualius vyrus.

Nuo teisingumo šis 30-metis buvo pasislėpęs Estijoje. Tačiau Europos arešto orderis padėjo rasti turto prievartavimu bei kitais nusikaltimais kaltinamą vyrą. Galiausiai jis sulaukė teismo sprendimo. Tačiau iki tol areštinės gultus jis trynė nuo 2013 metų vasario iki 2014 metų sausio su didžiulėmis pertraukomis, tad sudėjus visas kalinimo Klaipėdoje dienas išeina, kad čia jis praleido pusę mėnesio.

Jam akivaizdžiai nepatiko uostamiesčio areštinė, tad vyras pareiškė patyręs neturtinę žalą, kuri pasireiškė jo garbės ir orumo pažeminimu, dvasiniais nepatogumais, emociniais sukrėtimais, depresija, dėl kalinimo netinkamomis sąlygomis jis jaučiąs nuolatinę baimę ir apatiją. Šią žalą A.Klapatauskas įvertino 20 tūkst. litų (5 800 eurų) ir prašė ją priteisti iš valstybės, kurią šiuo atveju turėtų atstovauti Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Nuteistasis išvardijo, kas taip labai jam nepatiko uostamiesčio policijos areštinėje.

Čia buvę šalta, drėgna, truko oro, nebuvo užtikrintas natūralus apšvietimas ir minimalus areštinės kameros plotas, tenkantis vienam asmeniui. Vyras piktinosi, kad kamerose neįrengta ventiliacija, netinkamai atitvertas tualetas, rūkantys asmenys buvo laikomi tose pačiose patalpose su nerūkančiais.

A.Klapatauskas pamatė kamerose parazitų – žiurkių ir tarakonų. Jo supratimu, buvo tiekiamas netinkamos kokybės maistas, be to, netinkamai įrengti pasivaikščiojimo kiemeliai, per daug nusidėvėję kameros baldai, o prieš pusantro šimto metų pastatyto policijos pastato konstrukcijose buvo asbesto.

Nuteistasis pasipiktino, kad areštinėje neįrengta taksofono būdelė. A.Klapatauskas pranešė, kad  pareigūnai smurtavo ir kitaip netinkamai elgėsi, jis gaudavo duodama suplyšusią patalynę, o dušu turėjo galimybę naudotis tik 15 minučių per dieną.

Skunde nurodoma, kad nebuvo galimybės į kamerą išsikviesti pareigūnų, nebuvo užtikrinamas jo saugumas.

Esą, jis buvęs etapuojamas ir apžiūrimas pareigūnų antisanitarinėmis sąlygomis, tai yra, šaltu oru jis buvo verčiamas nusirengti plikai, daiktus turėjo dėti į nešvarias dėžes.

Nuteistojo skunde teigiama, kad tai buvo kankinančios sąlygos, pažeidžiančios žmogaus teises.

Atsikirsdami uostamiesčio Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai paneigė A.Klapatausko priekaištus. Jie pripažino tik vieną faktą, kad šis vyras penkias dienas buvo kalinamas perpildytoje kameroje, bet jo teisės buvo pažeistos nežymiai, mat higienos normos reikalauja žmogui kameroje skirti 3,6 kv. metro, o jam tuo metu teko 3,28 kv metro.

Pareigūnai įsitikinę, kad šios žalos pinigais atlyginti nereikėtų ir prašo ieškinį atmesti.

Ką nuspręs teismas, paaiškės kovo 13-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pries iskrypelius...

pries iskrypelius... portretas
Sveiki nesuprantu siuo laikinio istatymo jei iskrypeliai ir pedofilus gina istatymas, tai iseina ir valdzioj sedi tuo kie pat, bet tegul pamasto jei turi dar blaivaus mastymo kad pas juos yra seimos ir taip pat augina atzalas, tad siuo atveju tokiu zmoniu negalima teisti kurie naikina tuos isgamas ir turetu tam tikri asmenys finansuoti kaip sita nuteistaji uz valstybiai daroma paslauga kad reketavo ar dar tiem iskrypeliam dare, nes pasiziurekit kur ritasi pasaulis tuoj kas buvo normalu ar normalios seimos bus teisemi kad jie neiskrype ir isvartys kad taip jau nebenormalu... O kad ikalinimo istaigose irodyta net zmogaus teisiu teisme kad Lietuvoje nuteistieji yra kankinami ir laikomi nezmoniskomis salygomis ... Tad tokia musu teisesauga net atvirai meluoja kad ten salygos yra geros nors yra teismu praktikos irodancios apie itin baises ikalinimo salygas ... Tad tokiu atveju nera ka ir diskutuoti tik paprasti zmones nesa atsokomybe o valstybiai tarnaujantys asmenys gali daryt nusikaltimus

Slapta.

Slapta. portretas
Kas čia per pievos daros. Tai ždž teisėsauga gina labiau gėjus nei normalios pakraipos žmones. Tuos gėjus degint kaip žydus seniau degino. Ir pvz aš čia nieko blogo apie jį nematau. Tik labai didelį šūda mala ponai pareigūnai...

Aidas klapatauskas

Aidas klapatauskas portretas
sw jo tu isgamu klanas ilgas vaikus prievartauja mergaites dar uzjuos pedofilus atkaliau du metus dabar kitaip veikiu kaip juos triuskinti legalei xa xa
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių