Jūroje rastas nuskendęs buriuotojas?

Manoma, kad ketvirtadienį Baltijos jūroje rastas savaitgalį apvirtus jachtai į vandenį iškritusio Dmitrijaus Zelenino kūnas.

Apie 18.30 val. Klaipėdoje, ties Girulių centrine gelbėjimo stotimi Skautų gatvėje, apie 200 metrų nuo kranto, rastas vyro lavonas be išorinių smurto požymių.

Kaip skelbia policija, manoma, kad tai – 1982 metais gimusio vyro kūnas.

Atvykę du ugniagesiai apsivilko hidrokostiumus, nubrido iki skenduolio ir jį ištraukė į krantą. Mirusiojo tapatybė nustatoma.

Kaip skelbė BNS, ligoninės reanimacijoje mirė į krantą su jachta išmesta 19-metė Olesia Orlova, dar dviejų žmonių – Olego Zelenino ir sūnaus D. Zelenino likimas buvo nežinomas iki šiol.

Karinių jūrų pajėgų gelbėjimo ir koordinavimo centras sekmadienio rytą nutraukė dviejų Baltijos jūroje dingusių vyrų paieškas.

„Paieškos ir gelbėjimo operacija vyko visą naktį, skraidė sraigtasparnis, Paieška nutraukta šiandien, 8 valandą 10 minučių“, – BNS sakė pajėgų atstovas Ramūnas Kažerskas.

Pasak jo, paieškos nutrauktos įvertinus realias galimybes išgyventi žmogui tokiomis sąlygomis pagal tarptautines gelbėjimo ir paieškos metodikas.

Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) ir Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) ekspertai pradėjo tyrimus dėl tragiškai pasibaigusios regatos Baltijos jūroje, kai be žinios dingo du žmonės, o viena mergina mirė, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Buriuotojų sąjungos komisijai pavesta detaliai ir objektyviai įvertinti nelaimingų įvykių jūroje aplinkybes ir priežastis, pateikti vertinimo išvadas bei rekomendacijas, kaip ateityje užtikrinti regatų dalyvių saugumą. Buriuotojų bendruomenei taip pat bus pateikti siūlymai, kaip išvengti tokių įvykių.

Tuo metu Lietuvos transporto saugos administracijos specialistai nagrinės visas praėjusią savaitę įvykusios tragedijos aplinkybes ir priežastis, sakė administracijoje sudarytai komisijai vadovaujantis LTSA Jūrų departamento Laivybos priežiūros skyriaus vedėjas Linas Kasparavičius.

Per praėjusį šeštadienį pajūryje vykusią regatą pavyko išgelbėti į nelaimę patekusius septynis regatos dalyvius, dar dviejų, kaip manoma, Baltijos jūroje likusių vyrų likimas nežinomas. 1999 metais gimusi mergina ištraukta į krantą mirė ligoninėje.

Klaipėdos teisėsauga dėl nelaimės taip pat atlieka kelis tyrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių