Išaiškinti autobuse ir bendrabutyje įvykdyti plėšimai

  • Teksto dydis:

Nusikaltimus nuosavybei tiriantys Klaipėdos policijos pareigūnai atskleidė autobuse, bendrabutyje bei kitose vietose įvykdytus plėšimus.

Rugpjūčio 17-ąją Klaipėdos miesto 3-iajame maršrutiniame autobuse tarp „Aula Magna“ ir „Dragūnų“ stotelių, važiuodami Herkaus Manto ir Liepojos gatvėmis, du nepažįstami vyrai, pagrasinę smurtu, iš 46 metų klaipėdiečio kišenės ištraukė du 80 eurų vertės mobiliuosius telefonus.

Pareigūnai operatyviai ištyrė ir nustatė kaltininkus - penkis kartus už plėšimus teistą 31-erių ir šešis kartus teistą 28 metų uostamiesčio gyventojus, telefonus surado.

Rugsėjo 18 dieną Rumpiškės gatvėje esančiame bendrabutyje, pagrasinus peiliu, pagrobti 44 metų klaipėdiečio telefonas ir 10 eurų. Nukentėjusiajam pavyko pabėgti nuo savo užpuolikų. Paaiškėjo, kad plėšimą įvykdė 47 metų ir 46 metų policijos pareigūnams gerai žinomi vyrai.

46 metų įtariamasis anksčiau už vagystes, svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą, narkotikų platinimą, plėšimą, turto prievartavimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą teistas 11 kartų, skelbia uostamiesčio policija.

Jo metais vyresnis bičiulis turi ilgesnę teistumo biografiją: vyras teistas 14 kartų už vagystes, plėšimą, disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, grasinimą nužudyti, Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sveikatos sutrikdymus, viešosios tvarkos pažeidimą.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės.

Tyrimas dėl Vėtros gatvėje įvykdyto plėšimo irgi yra baigtas. Gegužės pabaigoje iš buto buvo pagrobti telefonas bei televizorius. Nustatyta, kad 1986, 1989 ir 1997 metais gimę įtariamieji daiktų savininkui grasino smurtu ir purškė į akis ašarinių dujų.

Rugsėjo 15-osios vakarą iš Debreceno gatvės į ligoninę pristatytas peiliu sužalotas 42 metų vyras. Vėliau nustatyta, kad jis nebuvo apiplėštas. Jis tik manė tuo metu netekęs telefono ir 12 eurų, bet vėliau pinigus ir mobiliojo ryšio telefoną surado namie. Policija mano, kad jo užmaršumui įtakos galėjo turėjo ne itin saikingai vartotas alkoholis. Pareigūnai tęsia darbą ir tiria šio vyro sužalojimą iš chuliganiškų paskatų.

 

 


Šiame straipsnyje: plėšimasplėšikasužpuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
11k. teistas jaunas vyras ? USA 3k. sunkesnis nusikaltimas ir nuo 20m. iki....... Lietuvoje,-- tegul plėšikauja toliau. Kur Grybauskaitės žadėta teisinė valstybė ? kur seimūnų priesaika LT žmonėms ?

Klaipeda

Klaipeda portretas
Kam tai rodyti,jei nieko nesimato ir prasyti,ale pagalbos nu...jo salis dlb.

Cikas

Cikas portretas
Slykstyniu snukius rodykit. Reikia zinoti tu degradu fizionomijas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių