Išaiškinta pasenusius produktus tiekusi įmonė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija nustatė, kad didmenine įvairių maisto ir ne maisto produktų prekyba Lietuvoje ir Latvijoje užsiimanti bendrovė, galbūt klastojo prekių galiojimo ženklinimą ir tiekdavo į rinką prekes su pasibaigusiu realizacijos terminu.

Pareigūnai nustatė bendrovės sandėlį, kuriame buvo sandėliuojama produkcija su pasibaigusiu realizacijos terminu, buvo klastojamas  produkcijos realizacijos termino ženklinimas, produkcija būdavo perpakuojama, slepiama nuo valstybinės maisto veterinarijos tarnybos.

Kratos metu bendrovės sandėlyje aptikta 300 skirtingų rūšių įvairių maisto produktų (bendras kiekis sudaro apie 9000 kg). Jų galiojimo terminas pasibaigęs pradedant nuo 2013 metų iki 2018 metų.

Įmonė vertėsi arbatos, aliejaus, saldainių, sausainių, vaisvandenių, taip pat šunų, kačių ėdalo, žaislų ir kitų prekių prekyba.

Įmonės darbuotojai įtariami nesunaikinę prekių su pasibaigusiu realizacijos terminu, taip pat jie įtariami surašydavę fiktyvius nurašymo aktus, įvairiomis techninėmis ir cheminėmis priemonėmis panaikindavę senojo galiojimo etiketes ir galiojimo ženklinimą (datą), ant jų užklijuodavo naujas etiketes su galiojančiu realizacijos terminu bei perpakuodavo prekes, ir šias prekes tiekdavo atgal į rinką, skelbia Klaipėdos apskrities policija.

Įtariama, kad prekės buvo tiekiamos provincijoje esančioms nedidelėms parduotuvėms, kai kuriems didiesiems prekybos tinklams bei eksportuojamos į Latviją.

Taip pat aptikta prekių galiojimo ženklinimui skirta techninė įranga, pakavimo įranga, jau pagamintos ženklinimo etiketės, įvairios cheminės medžiagos, skirtos ženklinimui pašalinti.

Atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose vietose, tarnybiniuose automobiliuose, sandėliavimo bei administracinėse patalpose.

Kratų metu rasta šovinių, namų gamybos alkoholinių gėrimų, apie 12 tūkst. eurų grynųjų pinigų bei kitų tyrimui reikšmingų daiktų.

Šiuo metu įtarimai pareikšti 4 asmenims. Policija neatmeta galimybės, jog įtariamųjų daugės.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai teigia nustatę galbūt apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą įmonėje.

Tyrimo metu surinkta informacija policijai leidžia įtarti, jog įmonės atstovai tyčia neįtraukdavo į apskaitą privalomų įtraukti ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio arba struktūros pasikeitimu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dddrrr

Dddrrr portretas
Nereikia toli ieškoti,Kauno Maximoje keičia galiojimo datas,kas dirba arba dirbo tai žino.Maximoje net sugeba pasenusius produktus ar praėjusiu galiojimo laiku pamaitinti savo darbuotojus.Nors už maitinimą yra atskaičiuojama iš atlyginimo,tačiau valgo kartais pasenusį maistą,arba pagaminta iš pasenusiu produktų.Viskas labai arti ,Kaune.

Kas?

Kas? portretas
Idomiausia tai, kad ir per Balticum zinias nepasake firmos pavadinimo. Cia tai bent.Kyla idomiu minciu,kazkam neblogai ......

Šančiokas

Šančiokas portretas
Aibė pastoviai tokiais prekiauja.Atrodo dar galioja,o kai atidarai,pasirodo sugedes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių