Į gyventojų butus veržiasi „buhalterė“

Siužetas – vertas detektyvinio serialo. Maždaug 60 metų nedidelio ūgio itin stambi tamsiaplaukė jau keletą metų Klaipėdoje ciniškai plėšia senolius. Ši lig šiol nenustatytos tapatybės moteris nuo 2014-ųjų nuskriaudė mažiausiai 25 pensininkus. Plėšikės grobis – dešimtys tūkstančių eurų.

Turi senų žmonių sąrašus

Jei kada nors šios istorijos imtųsi detektyvų rašytojas, savo romano heroję jis galėtų pavadinti buhaltere.

Ir ne tik todėl, jog ji puikiai skaičiuoja svetimus pinigus. Ji žino, kaip juos paimti, kad nebūtų demaskuota ir nubausta.

Žemaūgė, drūta, pagyvenusi, bet dar energinga ir rizikuoti nebijanti rusakalbė moteris, beveik be akcento kalbanti lietuviškai, veikiausiai klaipėdietė, ėmėsi nusikalstamo "verslo".

Galimas dalykas ji kažkada kokioje nors įmonėje, sodų bendrijoje ar daugiabučių kooperatyve tvarkė buhalteriją ir turėjo galimybę prieiti prie asmens duomenų arba, didesnė tikimybė, darbavosi socialinės paramos srityje, kur taip pat buvo prieinamos asmens duomenų bazės, nes tiksliai žino, kur gyvena vieniši senoliai.

Manoma, kad ji neturi bendrininkų, nes "dirba" be klaidų.

Gali būti, kad tariamoji "buhalterė" kažkada buvo teista, galbūt net kalėjo už anksčiau padarytus nusikaltimus, todėl po atliktos bausmės ir praeitų "gyvenimo universitetų" nusprendė bent senatvėje pagyventi sočiai.

Tačiau tam reikia pinigų. O pinigų turi vieniši senukai, tie, kurie moka taupyti, nepasitiki bankais ir santaupas laiko namuose.

"Buhalterė" tiksliai pasirenka savo aukas. Galbūt naudojasi kažkada turėta duomenų baze, galbūt sena telefonų knyga.

Bet ji neskambina iš anksto. Tiesiog ateina pas senolius į namus ir veikia pagal situaciją.

Sukrečianti statistika

Remiantis Klaipėdos policijos suvestinėmis, menama "buhalterė" savo pirmąją auką nuskriaudė 2014-ųjų sausio 20 dieną.

Tąkart ji pasibeldė į butą Statybininkų prospekte, kuriame gyveno 93-ejų senutė.

Vėliau moteris policininkams sakė, kad nepažįstamoji ją apgavo ir pavogė 20 tūkst. litų.

Šiuo atveju konkretaus įtariamosios apibūdinimo nėra, tačiau negalima atmesti, kad tai buvo "buhalterė", kurią ši neįtikima sėkmė paskatino toliau veikti.

Tų pačių metų balandžio 7 d. apie 8 val. ryto į 89-erių klaipėdietės butą Sausio 15-osios gatvėje užėjo nepažįstama moteris ir paprašė atsigerti.

Nuo stalo ji pavogė 950 litų. Įtariamąją močiutė apibūdino taip: apie 50 metų, maždaug 160 cm ūgio, tamsių plaukų.

Po šios vagystės seka ilgoka pertrauka. Galima spėti, kad nusikaltėlei kuriam laikui pragyvenimui pinigų pakako arba jos kitos aukos tiesiog nesiskundė policijai ir tie nusikaltimai nėra oficialiai užfiksuoti.

Beveik po pusantrų metų po pastarojo oficialaus pranešimo, 2015-ųjų spalio 1 d., 78-erių klaipėdietė pareigūnams pranešė, kad prieš dvi dienas į jos butą užėjusi nepažįstama apie 50–60 metų moteris paprašė pakeisti pinigus ir, ištraukusi iš rankų 6 tūkst. eurų, pabėgo.

Apsimetė "Lesto" darbuotoja

Po šio incidento praėjus vos daugiau nei savaitei, spalio 7-ąją, apie 11 val., spėjama, ta pati vadinamoji buhalterė pasibeldė į 85-erių Naikupės gatvės gyventojos namus.

Pasak nukentėjusiosios, maždaug 50 metų moteris prisistatė "Lesto" darbuotoja ir teigė norinti grąžinti permoką už elektros energiją.

Nepažįstamajai išėjus, šeimininkė pasigedo auksinio žiedo su akute, verto 200 eurų.

Lygiai po paros, vėl apie 11 val., į 1927 m. gimusios Taikos pr. gyventojos namus atėjo nepažįstama moteris ir, prisistačiusi elektros tinklų darbuotoja, išsinešė 800 eurų.

Po dešimties dienų spėjamoji "buhalterė" apsilankė dar vienos 79-erių klaipėdietės bute (suvestinėje gatvė nenurodyta) ir pavogė piniginę.

Vagystę buto savininkė pastebėjo tik moteriškei išėjus. Žala – 940 eurų.

Praėjus keturioms dienoms, nusikaltėlės vizito sulaukė ir Švyturio g. gyventoja, taip pat 79 metų.

Į jos butą atėjusi nepažįstama moteris pavogė piniginę, kurioje buvo 600 eurų.

Po pertraukos – vėl žygiai

Po pastarojo nusikaltimo policijos suvestinėse "buhalterė" nesirodė keturis mėnesius.

Ir štai 2016 m. vasario 22 d. apie 18 val. į solidaus amžiaus klaipėdiečio namus Minijos gatvėje atėjo moteris, kuriai vyras atidavė 500 eurų.

Telefonu dėl esą anūko padarytos avarijos buvo reikalauta tūkstančio eurų. Galimas dalykas, kad čia apsireiškė "buhalterės" konkurentė, nes ši iki tol savo aukoms neskambindavo prieš ateidama.

"Buhalterė" įsijautė šių metų gegužę, kai senolius ėmė lankyti kone kasdien.

Štai gegužės 3 d. suvestinė: "Apie 13 val. į 81 metų moters namus atėjusi "socialinė darbuotoja" paprašė dokumentų ir pavogė dėžutę su jais bei 2 tūkst. eurų. Įtariamoji buvo apie 60 metų amžiaus, stambaus kūno sudėjimo, juodais plaukais, tamsiai apsirengusi."

Gegužės 4 d. apie 20.40 val. Vyturio g. po tariamos "namų valdos darbuotojos" apsilankymo pavogtos dvi dėžutės su juvelyriniais dirbiniais. Apsilankiusioji buvo apie 60 metų amžiaus, stambaus kūno sudėjimo, juodais plaukais, vilkėjo tamsiais rūbais."

Gegužės 5 d. apie 12.30 val. Nidos g. nepažįstama moteris, apsimetusi savivaldybės socialine darbuotoja, iš 1929 m. gimusios senolės namuose pavogė piniginę su 100 eurų ir dokumentais.

Nepagailėjo ir neregės

Po tokios aktyvios veiklos "buhalterė" penkiems mėnesiams dingo iš policijos suvestinių ir pasirodė tik spalio 6 d. Baltijos pr. gyvenančios 90-metės klaipėdietės bute.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E.  portretas
Aplankė ši "buhalterė" ir mano močiutę. Jos "dėka" močiutei jau a.a. Apsimetė namų valdos darbuotoja ir neva norėjo grąžinti permoką už namo renovaciją. Kadangi pinigų močiutė neturėjo, išnešė aukso papuosalus. Po šio įvykio močiutei (87m.) labai pašlijo sveikata, pradėjo bijoti būti namie, eiti į lauką, prasidėjo nerviniai priepuoliai, kol galiausiai atsidūrė ligoninėj ir mirė. Turėčiau aš ką pasakyt "poniai buhalterei", oi kaip turėčiau.....

Piktas Tomas

Piktas Tomas portretas
O tuo tarpu gatvese MENTAI vaidina darba ir is eiliniu vairuotoju pinigus lupa.. Saunuoliai ! , Tep i toliau!!!

to >> pilietis

to >> pilietis portretas
viena tokia neįsileido į savo "nuosavą butą" neaiškių tikrintojų, tai metus laiko mokėjo teismo priteistą "skolą", paklausite kokią? - ai, tokią iš "lempos", pagal biurokratų, iš ūkio ministerijos, padarytas įstatymų "pataisas", kad buto šeimininkas, ne visuomet yra savo buto "šeimininkas", mūsų valstybėje, privačiame bute yra viršesnių, "valstybinių šeimininkų" :))). - O jūs dar stebitės, jog senas žmogus įsileido svetimus, - juk ir įsileido, jog gerai yra "ištreniruotas" sovietinės sistemos, kuri beje, daug kur, dar tebeveikia, ir niekad negali žinoti, kokį "vaikščiotoją" į savo butą įsileisi, daugelis nespėja su įstatymų kaita...nes neturi galimybių nuolat "studijuoti" įstatymų pataisas...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių