Heroinas – uostamiesčio nusikaltėlių duona

Klaipėdiečių pranešimai padeda demaskuoti narkotikų pardavėjus ir tampa geru šaltiniu kovai su kvaišalų pardavimo taškais.

Klaipėdiečių pranešimai padeda demaskuoti narkotikų pardavėjus ir tampa geru šaltiniu kovai su kvaišalų pardavimo taškais.

Per kelerius pastaruosius mėnesius Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnai sunaikino kelis tokius nuolat veikusius taškus bei sulaikė ne tik būrį pardavėjų, bet ir vartotojų. Pastebima, kad heroino vartotojai ir prekeiviai yra glaudžiai susiję su kitais nusikaltimais.

Šiemet balandžio pabaigoje Smiltelės gatvėje prie 13 namo pareigūnai sulaikė 43 metų moterį, kuri buvo ką tik įsigijusi dozę heroino. Kvaišalus jai pardavė Debreceno gatvės 32-ajame name gyvenantys 48 metų Vitalijus, policijai gerai žinomas plėšimais bei vagystėmis, ir 46-erių Daiva. Pora ne tik platino narkotikus, bet ir patys juos vartojo.

Gegužės 6-ąją daug metų prostitucija besiverčianti 37 metų Lina prie Taikos pr. 57 namo nusipirko dozę heroino iš Klaipėdoje gyvenančio azerbaidžianiečio. Pareigūnai atliko jo namuose kratą ir rado apie 10 gramų šių kvaišalų ir gramą džiovintų kanapių. Šis narkodileris už grotų laikomas iki šiol.

Anksčiau įtarimų pardavinėjus heroiną sukėlęs 36 metų gargždiškis Rimantas gegužės 14 dieną uostamiestyje pardavė 4 gramus kvaišalų bendraamžiui Andrejui. Šis kvaišalų įsigydavo iš 32 metų bendravardžio, kuris siejamas su organizuotu nusikalstamumu ir yra laikomas narkotikų tiekėju. Abu vyrai kalinami ir dabar.

Gegužės 12 dieną Pieno gatvėje pareigūnai sulaikė taksistą Henriką, kuris anksčiau buvo įkliuvęs vežęs heroiną iš Vilniaus taboro. Jis turėjo psichotropinio poveikio tablečių. Apie neteisėtą jo veiklą policininkams pranešė klaipėdiečiai. Birželio 5-ąją policininkai sulaikė vagį, kuris turėjo gramą heroino, paaiškėjo, kad narkotikus jam pardavė taksistas. Tisa, Henriko slėptuvių pareigūnai dar nerado.

Liepos 15-ąją Brožynų gatvės 9 namo laiptinėje policininkai sulaikė 32 metų Ruslaną, kuris dozę kvaišalų buvo nusipirkęs iš 35 metų spalvingos biografijos prostitutės Sandros. Prieš kelerius metus jos sugyventinis slapta nufilmavo kaip ji teikė paslaugas klientui. Vėliau pora bandė vyrą šantažuoti, bet jis apskundė nusikaltėlius policijai. Šie buvo demaskuoti, tačiau spėjo apkartinti vyrui gyvenimą – pasiuntė nuotraukas jo žmonai.

Atlikę bausmę buvę sugyventiniai susituokė, o dabar ėmėsi narkotikų pardavimo. Sandros namuose kratos metu rasta daugiau narkotikų. Moteris uždaryta į areštinę.

Pareigūnai tikina, kad, pranešdami apie galimus narkotikų
pardavėjus bei jų veikimo būdus, klaipėdiečiai jiems labai padeda.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių