Gyventojų ramybę drumsčia petardos

Daugiabučių namų gyventojams – neramus metas. Likus kelioms dienoms iki Naujųjų, po žmonių langais be perstojo sproginėja petardos. Pavojingi žaisliukai paauglių rankose kelia papildomą stresą ir pareigūnams.

Pastaruoju metu klaipėdiečiams ilsėtis trukdo sprogstančios petardos.

Jos skrieja ne tik praeiviams po kojomis, bet ir pro daugiabučių balkonus. Tokių linksmybių kaina gali būti labai didelė, tačiau pirotechnikos prisipirkę nepilnamečiai apie skaudžias pasekmes negalvoja.

"Kažkoks siaubas, net Kūčių vakarą, kuris, rodos, visiems asocijuojasi su ramybe, kaimynai sugalvojo sprogdinti fejerverkus. Jei jau suaugusieji taip elgiasi, apie vaikus nė neverta kalbėti. Išgąsdina vargšę pensininkę ir kikena pasislėpę. Nesuprantamos man tokios pramogos, tegul važiuoja į mišką ir šaudo. O mieste turi būti tvarka", – guodėsi Taikos prospekte gyvenanti klaipėdietė Elena.

Petardomis vaikus aprūpina patys tėvai arba vyresni draugai. Oficialiai įsigyti pirotechnikos gaminių galima sulaukus 16 metų.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tikino, kad skundų dėl netinkamai naudojamų sprogmenų, bent jau kol kas, sulaukta nebuvo. Tačiau tai dar nereiškia, kad petardų mieste – mažiau.

"Kiek pats pro langą mačiau, man neatrodo, kad jų sumažėjo", – atkreipė dėmesį pašnekovas.

Draudžiama naudoti pirotechniką arčiau nei 75 metrai iki gyvenamųjų namų nuo 22 iki 7 val. Išskyrus masinius renginius, kuriems turi būti išduodamas leidimas.

Tai reiškia, kad ir Naujųjų metų naktį žmonės sprogdina fejerverkus neteisėtai.

"Po 22 val. jau draudžiama šaudyti. Teoriškai negalima ir per Naujuosius metus", – pridūrė M.Poimanskis.

Tam, kad būtų išvengta nelaimingų atsitikimų, per Naujųjų sutiktuves šiemet Teatro aikštė vėl paskelbta zona be pirotechnikos.

Civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų.

Administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, – nuo 30 iki 60 eurų. Taip pat pareigūnai gali konfiskuoti nelegaliai naudojamas pirotechnikos priemones.

Už nusižengimus, padarytus viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vienų iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: pirotechnikafejerverkaipetardos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo..

Jooo.. portretas
Tikrai Klaipėda sensta. Greitai gyvensime kaip kapuose - bijosime ne tik pašūkaut bet ir garsiau kalbėt..Senių kriošenų miestas

T

T portretas
Idiotai tevai yra

O gal

O gal portretas
O gal tiesiog neleisti pardavinėti pirotechnikos nepilnamečiams? Net ir lengva pirotechnika sukelia daug nemalonumų mažamečių rankose. Neadekvatus jų naudojimas (mėtymas į kitus žmones, gyvūnus, jų sprogdinimas požeminėse pėsčiųjų perėjose) labiausiai veikia aplinkinius žmones.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių