Griežtesnė tvarka nebaugina: sulaikyti du girti vairuotojai

Savaitgalį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo du gerokai įkaušę vyrai, sėdę prie automobilio vairo.

Šeštadienio vakarą apie 19.05 val. patruliai Klaipėdos rajone, Skomantų kaime, sustabdė automobilį „VW Golf“. Transporto priemonę vairavo 51-erių metų vyras.

Vairuotojas buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis  1,64 prom. girtumo laipsnis. Vairuotojas uždarytas į areštinę.

Šeštadienį paryčiais Plungės raj., Babrungo kaime pareigūnams įkliuvo dar vienas prie automobilio vairo sėdęs 24-erių metų neblaivus vyras, kuris vairavo automobilį „VW transporter“. Vairuotojui taip pat nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,74 prom. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nuo naujųjų metų už vairavimą išgėrus gresia ne tik bauda, vairuotojo pažymėjimo atėmimas, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Automobilio konfiskavimas

Neblaivūs asmenys, kuriems vairuojant nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, privalomai pristatomi į medicinos įstaigas ir čia atliekamas kraujo tyrimas. Iš tokio asmens gali būti konfiskuotas automobilis.

Kokiam terminui bus atimta teisė vairuoti, sprendžia teismas. Tam tikrais atvejais tokie asmenys susigrąžinti teisę vairuoti galės ne anksčiau nei po dešimties metų.

Teismas, nagrinėdamas tokias bylas, gali priimti sprendimą ir dėl tūkstančius eurų siekiančių baudų, ir dėl arešto, ir dėl realaus laisvės atėmimo.

Visais atvejais vairuotojams grės teistumo įrašas asmens istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nul'ė

Nul'ė portretas
Ir kaltininkai--- kaimiečiai :) :)

janis

janis portretas
nematau jokio greztumo .dar nekas nesilaike naujo istatymo ,visi laisvei ir dar atsiranda laidotojai. absurdas

Kubus

Kubus portretas
Kol bus ta nesamone su "laiduotojais" ir atsisakymais duoti krauja, tol tvarkos nebus. Kas cia isgalvojo istatymu apejimus? Vaiku darzelis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių