Grafitininkus Klaipėdos teismas pasiuntė už grotų

Bene garsiausi blogąja to žodžio prasme uostamiesčio grafitininkai, iš paauglystės paklydimų neišlipantys 26-erių Gintaras Genčas ir 34-erių Markas Paškevičius išgirdo teismo sprendimą juos įkalinti už grasinimus vieno baro apsaugininkui.


 

Bene garsiausi blogąja to žodžio prasme uostamiesčio grafitininkai, iš paauglystės paklydimų neišlipantys 26-erių Gintaras Genčas ir 34-erių Markas Paškevičius išgirdo teismo sprendimą juos įkalinti už grasinimus vieno baro apsaugininkui.

Abu vyrai daug kartų buvo nuteisti už pastatų gadinimą, tad viešosios tvarkos pažeidimas jiems iki šiol buvo negirdėtas kaltinimas.

Pernai kovo 23-osios naktį viename senamiesčio bare įvyko incidentas – apsaugininkas pamatė, kad stalas, prie kurios sėdėjo Ginov ir Mer parašais dažniausiai pastatus ženklinantys jauni vyrai, apipaišytas. Netrukus keverzonės buvo pastebėtos ir ant skelbimų lentos.

Apsaugininkas neišleido įtariamų vyrų išeiti ir iškvietė policiją.

Pareigūnai išsivežė abu grafitininkus, vienas jų vedamas pažadėjo dar sugrįžti ir susidoroti su apsaugininku.

M.Paškauskas ir G.Genčas grįžo į tą patį barą gal po valandos. Vienas, pasak bylos duomenų, turėjo peilį, kitas papurškė apsaugininkui dujų.

Vėliau G.Genčas tvirtino, kad nieko nepamena, nes tą vakarą ruošdamasis egzaminų sesijai Vakarų Lietuvos verslo kolegijoje vartojo raminamuosius vaistus. O susitikęs su draugais bare gėrė ir alkoholio. Galbūt toks mišinys lėmė atminties praradimą, nenuostabu, kad dėl tos priežasties jis neprisiminė, kaip apipaišė stalą ir lentą.

Peilis jo kišenėje esą likęs nuo lankymosi kapinėse, kai reikėję nupjauti gėles.

M.Paškevičiaus pozicija buvo dar kategoriškesnė – jis tvirtino, kad apsaugininkas kaltas, neįleido jų į barą ir purškė į akis ašarinių dujų. O kai išėję iš policijos jie su bičiuliu dar kartą atėjo pasiaiškinti, šis ir vėl purškė dujas jiems į akis.

Be to, G.Genčas kaltintas 12-os senamiesčio pastatų sienų sugadinimu. Kadangi šias jaunas vyras iki šiol už tokius pat nusikaltimus buvo nuteistas 13 kartų ir jam skirtų baudų nesumokėjo, kaltinimą palaikiusi prokurorė prašė taikyti griežtesnę bausmę ir atimti jam laisvę.

Abu klaipėdiečiai pripažinti kaltais.

M.Paškevičius anksčiau už sienų terliojimą buvo nuteistas du kartus, tačiau nepasimokė. Tad ir jį prašyta įkalinti.

Antradienį paskelbtu teismo nuosprendžiu G.Genčui skirta už grotų praleisti metus. Jo draugui atvirojoje kolonijoje teks pabūti aštuonis mėnesius.

Abiem vyrams skirtos ir baudos: G.Genčui – 3124 eurų, M.Paškevičiui – 1129 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Don4jah

to Don4jah portretas
Kur tu meną matai tuose visuose ginov terlynėse ant kiekvieno pastato? Dergia miestą tokie vadinamieji "menininkai" neturintys ką veikt, tik svetimą turtą niokot. Patys tegu pasidomi, kas tas grafitis yra, žmonės iš to tikrą meną daro, kurį uždažyt gaila, o čia kaip kokie šuniukai laksto ir ant kiekvieno kampo myžčioja.

Don4jah

Don4jah portretas
nu komentarai tai ne duok tu dieve. nzn kaip ir kas... ir ka jie ten parashe tokio baisaus kad juos iki gyvos galvos i kalejma cia komentuojantys siulo ikishti, gal jus patys galvas prasiskalaukit ir pasidomekit kas tas graffiti... patys jus urodai jei netoliaruojat menines israiskos, cia tas pats kad ir lauke breika ant plyteliu shoktu tai irgi butu negerai nes plyteles nudauzys, garsiai pasileide muzika turbut aplinkiniams trukdys ir dar voliojas ant zemes kaip nesveiki, urodai kiekvienam i snuki uz tai ir galvojat juos zmonem paversit :D smurtas tikrai i kelia ju neisves, o kalejmas tik sustiprins nora protestuoti...

KoksSkirtumas

KoksSkirtumas portretas
Gerai, kad tokius pagauna ir uždaro, pidarastai duris apipaišo su savo pydariškais tagais, nu kiek dėl mer man poxui gražiai piešia nepiešia ant mano namo, o ginov tai paganas gaidys papiešk dar ant durų rankas išsukinėsiu balvonas
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių