Gatvėse – automatais ginkluoti pareigūnai

Klaipėdiečiai nustebo pamatę į avarijos vietą atskubėjusius iki dantų ginkluotus juodomis uniformomis vilkinčius policininkus.

Penktadienį vakare apie 17 val. perėjoje ties Lietuvininkų aikšte automobilis kliudė moterį.

Nukentėjusioji nugriuvo. Nors garbaus amžiaus moteris nebuvo praradusi sąmonės ir norėjo keltis nuo šalto grindinio, atskubėję policininkai jai liepė gulėti.

Jie paaiškino, kad tik medikai gali profesionaliai nustatyti, ar po smūgio moteris nėra patyrusi gyvybei pavojingų sužalojimų ir gali judėti.

Prie nelaimėlės susirinkę žmonės atkreipė dėmesį į policininkus. Jie nevilkėjo ryškių šviesą atspindinčių liemenių, buvo nuo galvos iki batų apsirengę juodai.

Klaipėdiečiai nustebo pamatę, kad prie nukentėjusiosios palinkęs pareigūnas per petį buvo persimetęs automatinį ginklą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Gedas Sakalauskas paaiškino, kad ekstremaliems atvejams Klaipėdoje, kaip ir kituose didžiuosiuose apskričių centruose, yra ypatingas ekipažas.

Tai yra mobilaus būrio pareigūnai, kurie parengti reaguoti į ypatingas situacijas, todėl apginkluoti automatiniais ginklais.

"Tokia išskirtinė jų išvaizda nereiškia, kad tai yra kitoks policijos padalinys. Jie reaguoja į visus įvykius. Matydami atsitikusią nelaimę, pareigūnai negali pravažiuoti pro šalį. Šio būrio atstovai dirba tiesioginį savo darbą, nepaisant išskirtinės išvaizdos ir turimos ginkluotės. Jie skuba gelbėti nukentėjusiuosius nuo smurtaujančių šeimos narių, atvyksta į eismo įvykio vietą. Taip apginkluoti pareigūnai Lietuvoje dirba jau kelerius metus", – paaiškino G.Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jau keletą metų dirba bet ar visuomenė apie tai žinojo gal reikėtų apšviesti visuomenę kitas gali pagalvoti kad kažkokia svetima kariuomenė ar čia tik kariuomenės naujas žaidimas

...

... portretas
Tai jau kitaip policajai nuo vaikų gaujų negali apsisaugot?.. :s

chi chi

chi chi portretas
Ką čia saldina?Turime mitinguotojų ar kitaip demokratijos reikalaujančių piliečių tvarkytojus..:DDD)).Pas prof.Rubavičiu jau nesislėpdami bute šeimininkavo.Tiesa be automatų.Bet grasinti nesivaržė
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių