Buvęs krepšininkas G. Einikis nubaustas už policininkų įžeidimą

Televizijos nufilmuotas, kaip keikė uostamiesčio patrulius, buvęs krepšininkas Gintaras Einikis teisme neįrodė, kad jo automobilis yra ne vieša vieta.

Teismui aukštaūgis skundėsi sunkia materialine padėtimi ir prašė jam gresiančios baudos mokėjimą išskirstyti per 10 mėnesių, tačiau teismas paskyrė G.Einikiui sumokėti 100 eurų baudą iš karto.

"Jis nepateikė įrodymų, bylojančių apie sunkią materialinę padėtį", – tikino Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Olga Sadovskaja.

Baudos G.Einikis susilaukė už tai, kad vasario 25 dieną daugiabučio namo kieme iškeikė pareigūnus ir padarė smulkų viešosios tvarkos pažeidimą. Visa tai nufilmavo TV3 laida "Farai".

Vyras teisme pirmadienį aiškino, kad jo automobilis yra privati erdvė ir jis nieko nepažeidė.

"Ką noriu, tą darau, tai mano automobilis, ne vieša vieta. Kaip jūs drįstate dėti tokias mano nuotraukas. Aš pasakiau, kad išimtumėte jas", – po dienraščio "Klaipėda" publikacijos žurnalistus ėmėsi auklėti G.Einikis.

Tokius pat įsitikinimus krepšininkas demonstravo ir teisme.

Tačiau teismas konstatavo, kad G.Einikio kaltė įrodyta. Teismas akcentavo, kad neblaiviam G.Einikiui buvo pasiūlyta eiti į namus. Tai kelis kartus pokalbio pradžioje minėjo pareigūnai. Tačiau neblaiviam krepšininkui nepaklusus ir ėmus užgaulioti pareigūnus, šie nusprendė klaipėdietį gabenti į policiją.

Teismo manymu, automobilio durelės buvo praviros, pokalbį su pareigūnais galėjo girdėti bet kuris pro šalį ėjęs žmogus.

G.Einikis viešumoje pasirodė neblaivus, vartojo necenzūrinius žodžius, įžeidinėjo pareigūnus. Incidentas nutiko gyvenamojo namo kieme.

Teismas G.Einikiui išaiškino, kad veika laikoma padaryta viešoje vietoje nepriklausomai nuo to, ar tuo metu joje buvo pašalinių žmonių ar ne. Teismo manymu, padaryti du tyčiniai pažeidimai.

Teismo komentaras:

Teismas nutarimą motyvavo tuo, kad viešoji vieta yra tokia vieta, kurioje teisės pažeidimo padarymo metu yra ar turi teisę lankytis kiti asmenys. Veika laikoma padaryta viešoje vietoje nepriklausomai nuo to, ar teisės pažeidimo darymo metu toje vietoje kas nors buvo, ar ne. Be to, teismų praktikoje pripažinta, jog nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas laikomas padarytu tada, kai pažeidžiama viešoji tvarka ir žmonių rimtis, nepriklausomai nuo to, ar šiais veiksmais konkretiems asmenims padaryta žala, nėra svarbu nustatyti, ar tokia asmens veika sukėlė neigiamų išgyvenimų kitiems asmenims, ar ne.  Iš byloje esančių duomenų matyti, kad pareigūnų veiksmai buvo teisėti bei pagrįsti. Taip pat nustatyta, kad G. Einikis buvo paprašytas išlipti iš automobilio ir eiti namo ilsėtis, tačiau būdamas neblaivus atsisakė lipti iš automobilio, įžeidė policijos pareigūnus jų atžvilgiu išsakydamas necenzūrinius ir įžeidžiančio turinio žodžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Prie buvusios "Aitvari" autobuso stotelės ant suoliuko prie pat g-ės gulėjo girtas purvinais rūbais bedalis. Kas važiavo visi aiškiai matė. Deja pravažiavo ne viena policijos mašina, niekam toks nereikalingas. Reikalingas sėdintis Einikis savo mašinoje. Būtų gulėjęs Einikis ar Ostapenko, ar tas pats dainininkas būtų sulėkę bent keli ekipažai. Štai taip kuriama policinė valstybė. Noriu priminti, kad su šia policija Klaipėdos meras yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį. Manau geriausiai policininkams sekasi važinėti po kiemus ir ant juodos žemės stovinčių a/m savininkams surašinėti protokolus, bei aiškinti, kad skundžia kaimynai, skūsk ir tu. Nieko panašaus anksčiau nebuvo, kol nebuvo sutarties. Protokolus perduoda savivaldybei. Kokiu būdu pol.gauna atkatą dar nenustatyta. Mano tel. 8 662 33770

Elona

Elona portretas
Kažin kuris pirmesnis ? Einikis ar Selas ? Dvi įžymybės - Lietuvos keikūnėliai. Bet, atrodo, mūsų liaudis nuo jų nedaug atsilieka. Mat liaudis (dori žmonės ten neužsuka) gausiai lanko Selo koncertus, kur jis retkarčiais sodriai nusikeikia.

Nojus

Nojus portretas
Taip ir nesupratau,ką jis ten blogo padarė. Ar kieme nebegalima sėdėti savo mašinoje?Nebent jis leido muziką visu garsu ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių