Elektros kabelio vagystės organizatorius – už grotų

  • Teksto dydis:

2013 metų pavasarį uostamiesčio pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė į teismą baudžiamąją bylą dėl Klaipėdos apskrityje veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės.

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad elektros kabelio, skirto pakeisti per Kuršių marias oru nutiestas aukštos įtampos elektros linijas vagystės organizatoriui turi būti paskirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Anksčiau paskirtu nuosprendžiu paskirtos ketverių metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas buvo atidėtas, dabar teismas paskyrė realią pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę, ketvirtadienį pranešė nusikaltimą tyręs Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

2013 metų pavasarį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė į teismą baudžiamąją bylą dėl Klaipėdos apskrityje veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės.

Aštuoni grupuotės nariai buvo kaltinami vagystėmis iš patalpų, disponavimu suklastotu dokumentu ir narkotikais. Fiziniams ir juridiniams asmenims buvo padaryta daugiau nei 170 000 eurų turtinę žalą.

Kaip yra skelbusi policija, pavogti aukštos įtampos elektros linijos kabeliai ir sugadinti eksploatacijos įrenginiai buvo skirti užtikrinti saugią laivybą Kuršių mariose, patikimą elektros energijos tiekimą į Kuršių neriją bei sudaryti geresnes sąlygas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtrai bei Suskystintų dujų terminalo statybai.

Pirmoji apie 170 metrų aukštos įtampos kabelio vagystė pastebėta 2012 metų spalio mėnesio pradžioje.

Tų metų spalio mėnesio viduryje kaltininkai išlaužė betoninį šulinį ir, iškasę iš žemės, pavogė jau apie 260 metrų kabelio. Antroji vagystė įvykdyta elektros linijos perdavimo eksploatuoti dieną.

Apie 170 metrų kabelio policijos pareigūnai aptiko vienos uostamiesčio bendrovės, superkančios metalo laužą ir juo prekiaujančios, teritorijoje, dirbtiniame vandens rezervuare.

Kitą dalį sukarpyto ir paslėpto kabelio pareigūnai aptiko apžiūrėję Kairių poligone esantį tvenkinį. Tam, kad aptiktų ir paimtų pagrobtą turtą, teisėsaugininkams prireikė Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narų pagalbos.

Sulaikymo metu apie 106 metrai sukarpyto kabelio rasti vieno įtariamojo motinos automobilyje. Taip pat jame aptiktos nešiojamos radijo stotys, kastuvai, hidraulinės žirklės, žiūronai. Nustatyta, kad įtariamieji veikė pagal nusikaltimų organizatorių kruopščiai parengtą planą.

2015 metų žiemą Klaipėdos miesto apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskyrė nuteistiesiems bausmes. Nusikalstamos veikos organizatoriui ir grupuotės lyderiui buvo paskirti ketveri metai laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams. Jo bendrininkams paskirtos laisvės atėmimo bausmės taip pat buvo atidėtos.

Šį nuosprendį prokuroras apskundė apeliacine tvarka. Šiemet balandį Klaipėdos apygardos teismas pakeitė pirmosios instancijos teismo sprendimą ir nuteisė nusikalstamos veikos organizatorių. Policijos pareigūnai nedelsdami sulaikė nuteistąjį. Jis konvojuotas į pataisos namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADAS R

VLADAS R portretas
AR TAI NE DIVERSIJA ir tuos kurie teise kartu ant naru...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių