Ekspertų išvada: studentė išžaginta ir pasmaugta

Rezonansinėje studentės Justinos Šikšniūtės nužudymo byloje prokuratūra skelbiasi gavusi galutines išvadas. Ekspertų teigimu, mergina buvo išžaginta ir pasmaugta.

Rezonansinėje studentės Justinos Šikšniūtės nužudymo byloje prokuratūra skelbiasi gavusi galutines išvadas. Ekspertų teigimu, mergina buvo išžaginta ir pasmaugta. Atlikus išsamius tyrimus, atkrito anksčiau kelta versija, kad mergina buvo palikta mirtinai sušalti.

Nužudymo bylą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis tikino, kad televizijos laidose aktyviai besireiškiantis, studentės nužudymu įtariamo Valdo Jankausko, gynėjas ir jo pasisakymai paskatino prokuratūrą viešam pareiškimui.

„Atlikus papildomus histologinius tyrimus, teismo medicinos ekspertas padarė išvadą, kad mirties priežastis yra pasmaugimas. Šie duomenys yra esminiai ir leidžia man tvirtinti, kad įtariamojo gynėjo vieši teiginiai, jog įvykio aplinkybės vyko taip, kaip tvirtina įtariamasis, nepasitvirtina“, – kalbėjo prokuroras.

A.Stanislovaitis pabrėžė, kad tyrėjai nuneigia net ir kitus tyrimo eigoje gautus įtariamojo parodymus.

„Nuneigia visą įvykių eigą – tiek žalojimo, tiek seksualinių veiksmų atlikimą bei gyvybės atėmimą. Be šių duomenų tvirtinasi versija, kad tai yra seksualinio pobūdžio nusikaltimas. Indentifikuotas ir seksualinius veiksmus atlikęs asmuo", – sakė A.Stanislovaitis.

Atlikus DNR tyrimus, pasitvirtina ir tai, kad V.Jankauskas įvykdė seksualinį nusikaltimą.

Tačiau kol kas sunkiai sekasi ištirti V.Jankausko psichinę būklę. Įtariamasis nenoriai bendrauja su psichiatru, įvyko tik keli susitikimai.

„Deja, ambulatorinėmis sąlygomis ekspertams nepavyko atsakyti į jiems užduotus klausimus. Įtariamasis vengia kontaktų. Todėl rekomenduotas stacionarinis stebėjimas. Pradėjome procedūrą dėl kreipimosi į ikiteisminio tyrimo teisėją, kad būtų skirta stacionarinė psichiatrijos ekspertizė“, – tikino prokuroras.

Manoma, kad ekspertizė gali užtrukti, todėl prokuroras negalėjo patvirtinti, kada jis tikisi bylą perduoti teismui.

„Kadangi nusikaltimas yra seksualinio pobūdžio, ne visi duomenys gali būti viešinami, spėju, kad ir teismo posėdžiai bus uždari“, – kalbėjo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasipiktinusi

pasipiktinusi portretas
tokius parazitus tik i sahtas isvaryti arba uzdaryti i tamsa su ziurkem ir be jokiu lengvatu

Dieve

Dieve portretas
Kas CIA vyksta Lietuvoje,,,, juk sitaip isniekinta,,sumusta,,isprievartauta,,ir Nuzudyta,,sito anzmogio',,,,o dar jie iesko ,,,lengvatu...kad jis Maziau sedetu,,,,Kodel. Taip nepasielgia su seimunu,,ar teisesaugos atzaloms,,,kad taip isprievartautu. Ir nuzudytu,,kokio Teisejo. Ar prokuroro dukra,,,ne duog Dieve,,as to nelinkiu,,,,.Bet pamatytumete,,kad Teisia visai kitaip... Nemastyti jokiu privilegiju,,,jokiu daktaru,,,.butu ,,..jau ,,,irgi ten pat,,..kur Auka,,,O CIA ,,Teisia tiesiog nukentejusius,,o ne zudykus,,kad ir Paulikas,,,nuzudei net 3"""" tokiems dar reikia dvigubai prideti,,,juk jis tvarkdarys,,,baisu

Beibokas

Beibokas portretas
jei advokatas sukčius, tai gali įrodyti,kad tai ne žmogus, o šiaip gyvis,tai jam pritaikys gyvūnų apsaugos įstatymą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių