Dvilytis pacientas Palangos policininkams sukėlė galvos skausmą

Palangos medikus nustebinęs krūtis ir vyrišką lyties organą turintis pacientas užminė mįslę ir kurorto policininkams. 

 

Palangos medikus nustebinęs krūtis ir vyrišką lyties organą turintis pacientas užminė mįslę ir kurorto policininkams. Pareigūnai bando ne tik sužinoti šio asmens tapatybę, bet ir išsiaiškinti, kokius įstatymus jis gali būti pažeidęs.

Apie tai, kad gegužės 6-osios vakare į Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamentą atėjo skausmais krūtinės plote besiskundžiantis asmuo, policininkams buvo pranešta dar prieš savaitę. Medikai bene pirmą kartą susidūrė su atveju, kai į moterį, sprendžiant iš krūtų, panašus žmogus netrukus buvo identifikuotas kaip vyras, nes turėjo vyrams būdingus lyties organus.

Kadangi pacientas pasisakė esąs moteris ir pateikė ginekologo siuntimą, išrašytą moters vardu, kilo šiokių tokių klausimų. Keistasis žmogus iš gydymo įstaigos pasišalino taip ir nepaaiškinęs, kas yra.

Ligoninėje liko gydytojos siuntimas. Policininkai bando aiškintis, ar šis asmuo pažeidė kokį įstatymą.

Gali būti, kad jis pasisavino 1968 metais gimusios moters asmens duomenis. Tokia moteris egzistuoja, tačiau su Palangoje pas medikus pabuvojusiu asmeniu nėra susijusi.

„Tas žmogus nepateikė jokio dokumento, todėl dabar neaišku, ar galime teigti, kad jis pasisavino svetimus duomenis. Neaišku, kaip vertinti gydytojos siuntimą. Pirmiausiai, siuntimas surašytas sunkiai įskaitoma rašysena. Akivaizdu, kad tokios gydytojos, kaip nurodyta siuntime, Palangoje nėra. Panašu, kad ir skausmais besiskundęs žmogus gyvena ne mūsų mieste, nes čia toks asmuo neliktų nepastebėtas. Todėl pirmiausiai turime išsiaiškinti, ar buvo įvykdytas koks teisės pažeidimas“, – aiškino Palangos policijos viršininkas Alvydas Katkauskas.

Policininkams svarbu sužinoti, ar šiais veiksmais kam nors padaryta žala, ar siuntimas pas gydytoją gali būti laikomas svarbiu dokumentu, už kurio suklastojimą kaltininkas turėtų būti baudžiamas.

Palangos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo dokumentų suklastojimo.

Pareigūnai spėlioja, ar šis įvykis nebus susijęs su lytį pakeisti norinčio žmogaus ir dėl to vartojančio hormoninius medikamentus problemomis. Galbūt jis nebenori būti vadinamas vyru, nes yra labiau panašus į moterį, tačiau virsmas iš vienos lyties į kitą dar nėra baigtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko nesuprantat

ko nesuprantat portretas
asmuo atėjo į ligoninę dėl skausmų krūtinėje. Ar buvo suteikta pagalba, nerašoma. po to iš gydymo įstaigos pasišalino savo noru, tačiau liko mįslė ginekologo pažyma ir, galimai, suklastoti dokumentai. Policija šį įvykį tiria, neatrodo, kad policija tirtų, ar tai buvo moteris ar vyras. Ko jūs visi šėlstate?

virsune

virsune portretas
Žmogus atėjo dėl krūtinės skausmų, prieš-infarktinės būsenos, kaip supratau iš TV... įsivaizduokite, koks jo yra gyvenimas, ir kaip jam turi būti sunku apskritai išdrįsti eiti pas gydytojus. O ten jį pasitinką apstulbimu, domėjimusi, kas triusikuose (priminsiu, atėjo dėl širdies!) ir galiausia, dra ir POLICIJA. Tiesiog... nežmogiškumo viršūnė. Gydytojų vietoje, visų pirma laikyčiausi Hipokrato priesaikos ir suteikčiau pagalbą nieko neklausinėdama. Ir tik kai žmogus pamatys, kad jis priimamas ir su juo pagarbiai elgiamasi, galima atsargiai pasiteirauti apie asmens dokumentus, jei to reikia soc.draudimo tikslais. Šimtą kart parodant, kad viskas tvarkoje ir žmogus priimamas toks, koks jis yra, jo problemos suprantamos. Dabar gi - negana gėdinimo, dar žada bausti dėl to, koks žmogus yra. Gerai, kad dar nesudegino... nežinau, turim ten namelį ir kartais pagalvoju, kad faina būtų Palangoje gyventi, bet paskaičius šitą, suprantu, kad be šansų. Visiška tamsuma.

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Derėtų pasidomėti pačiu Alvydu Katkausku, Klaipėdoje vykdė specialiųjų tarnybų, mano atžvilgiu, nusikaltstamą politiką. Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių