Drama Rusnėje: iš girtų tėvų paimti 4 vaikai

Šeštadienį specialistų desantas skubėjo į Rusnę dėl keturių vaikų, kurie laiką leido su girtais tėvais. Tarnybas iškvietė daugiavaikės šeimos kaimynai, Bendruoju pagalbos centro telefonu pranešę apie tai, kad šeimoje girtaujama.

Rusnės miestelyje ši šeima buvo gerai žinoma. Daugiavaikę šeimą nuolat lanko vaikų teisių apsaugos specialistai, socialiniai darbuotojai.

„Visos seniūnijos žino kas nutinka po kiekvieno mėnesio 10 dienos, kai mokamos pašalpos. Ir čia tas pats pasikartojo. Kai atvykome, tėvas miegojo girtas. Mama taip pat buvo neblaivi, tiesa ne tiek, kiek vyras“, – situaciją komentavo įvykyje dalyvavusi Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

29 metų vaikų mamai nustatytas 0,9 prom. girtumas. Tai sukrėtė specialistus, nes moters jauniausiam vaikui – vos du mėnesiai.

47 metų vyrui nustatytas 2,08 prom. girtumas. Jis buvo agresyvus. Emocijas šeimos galva dar labiau puolė reikšti, kai paaiškėjo, kad vaikai laikinai paimami iš šeimos. Į vaikų globos namus vaikai nuvežti dar tą patį šeštadienio vakarą.

Pasak seniūnės D.Drobnienės, vaikų motinai trūksta įgūdžių, nors namuose maisto vaikai galėdavo rasti.

„Ji pasitvarko tai vieną, tai kitą kampą. Tačiau iš esmės niekas nesikeičia. Nelabai susimąsto žmonės. Nors paskutinį kartą Rusnėje vaikai iš tėvų laikinai buvo paimti prieš trejetą metų. Dabar ši šeima visiškai nevartoja alkoholio“, – prisiminė D.Drobnienė.

Tą kartą broliuką su sesute į vaikų namus išvežę specialistai taip pat patys jautę širdgėlą ir įtampą ar teisingai pasielgė.

„Ir šį kartą visą naktį nemiegojau, galvojau ar teisingai pasielgta. Tačiau ankstesnis įvyksi parodė, kad postūmis tokiose šeimose gali įvykti. Šeimai buvo iškelta sąlyga – vaikus jie atgaus tik nustoję gerti. Dabar jie juos patys augina, abu turi darbus ir nė lašo negeria“, – pasakojo seniūnė.

Tą kartą motina Rusnės vaikų globos namuose dienas leido neatsitraukdama nuo mažesniojo savo vaiko, kuris ypatingai skausmingai išgyveno išsiskyrimą su mama.

„Tikiu, kad ir šiuo atveju bus pasiektas tikslas“, – vylėsi seniūnė.

Analogiška situacija nutiko ir Pagėgių savivaldybėje, kai policijos pareigūnai su Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuoja prevenciškai lankė socialinės rizikos šeimas.

Pravėrę Šilgalių kaime esančios sodybos duris, pareigūnai namuose rado girtaujančius sutuoktinius – 1982 metais gimęs vyrą ir 1984 metais gimusią moterį.

Vyrui nustatytas 0,49 promilės girtumas, moteriai – 2,20 promilės. Šeimoje buvo trys neprižiūrėti nepilnamečiai. Jie pristatyti į vaikų globos namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pazystama

pazystama portretas
Noreciau apie rusnes situacija pataisyt. Si seima nera soc. Remtina jau keletas metu seima soc pasalpu negauna. Tevas yra pastovei dirbantis mama taip pat dirbanti. Mamos vardu yra registruota ind. Veikla zvejybai ir prekybai. Seima gyvena nuosavame name. Tad seniune gali neperdet. O smerkentieji neisigilina I situacija. Seniune ant tos seimos danti griezia jau nuo 2015 metu. Kadangi jie nesokineja oagL jos dudele.

Anonimas

Anonimas portretas
tokius girtaujančius tėvus priverstinai įdarbinti savivaldybėse ar kitose valstybinėse įstaigose po akim turės ir auklėti galės ne vaikus reikia atiminėti o atlikti auklėjamąjį darbą ir atsakomybės mokymą vaikams šeimai aišku kad pas kiekvieną neprivaikščiosi tiesiog jie turėtų lankyti kokias tai paskaitas praktinius užsiėmimus arba įkurti tiesiog patalpas kad jie ten gyventų dirbtų mokytųsi gyventi sveikai be svaigalų užsidirbtu ir išlaikytu save ir vaikus vaikus paima o žmogų žlugusį palieka padėti jam atsikelti reikia

AS

AS portretas
Praejo 3 m.ir tikdabar supratote,kad vaiku paemimas padejo isbristi is alkocholio liuno.Reikejo tai taikyti ir kitom tokiom seimom.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių