Dituvoje prasideda karštymetis

Dituvos sodininkų bendrijoje, panašiai kaip Palangoje, gyvenimas atgyja vasarą. Tačiau šis metų laikas sodininkams neša ne tik džiaugsmus. Būtent šiltuoju metų laiku čia gerokai padaugėja nusikaltimų.

Apie tai byloja ir pastarųjų dienų įvykiai. Gegužės 18 dieną, penktadienį, apie 16 val. 73 metų moteris ėjo gatve ir buvo užpulta nepažįstamojo tiesiog sankryžoje.

Kažkoks vyras pastvėrė jos rankinę ir pabėgo. Moteris neteko viduje buvusios piniginės, o joje būta dviejų banko kortelių, asmens tapatybės dokumento.

Dingusių daiktų vertės nukentėjusioji nežinojo, nes ir rankinę, ir piniginę buvo gavusi dovanų.

Pensininkė pranešė apie įvykį policijai, bet ikiteisminio tyrimo nepageidavo. Nepaisant to, pareigūnai pradėjo nusikaltimo tyrimą, gali būti, kad sodų bendrijoje apsigyveno nusikaltėlis.

Pirmadienį Dituvos mokyklos direktorė pranešė apie vagystę iš šio kaimo mokyklos.

Veikiausiai nusikaltimas įvykdytas savaitgalį. Kažkas išėmė medinį lango rėmą ir pateko į vidų.

Dingo kompiuterio monitorius ir atminties diskas. Mokyklos vadovė nurodė, kad vagies padaryta žala siekia 200 eurų.

Antradienį vakare, 20.46 val., sodininkų bendrijoje, Alyvų gatvėje, susidūrė 34 metų vyro vairuojamas "Ford Focus" ir 19 metų merginos vairuojamas "Volkswagen Golf".

Žmonės avarijos metu nenukentėjo, tačiau aiškinantis avarijos aplinkybes paaiškėjo, kad fordo vairuotojas – gerokai įkaušęs.

Pareigūnai patikrino jo blaivumą ir konstatavo, kad jo kraujyje yra 1,91 prom. alkoholio.

Girtas vairuotojas buvo pristatytas į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai neslepia, kad Dituva vasarą tampa karštuoju tašku, čia įvyksta daugiausia nusikaltimų, chuliganiško elgesio atvejų, nutveriama girtų vairuotojų: "Nenuostabu, juk vasarą soduose apsigyvena kelis kartus daugiau žmonių nei žiemą. Čia ir švenčiama, ir nuo pareigūnų slapstomasi. Mes kartais juokais vadiname šią vietą juodąja skyle. Todėl čia dažniau nei kitur užsuka policijos patruliai, o ir kelių policininkai neretai patruliuoja prie posūkio į Dituvą."

Vyresnysis tyrėjas Petras Šunokas džiaugėsi, kad šiemet po žiemos nebuvo pranešimų apie vagystes iš sodų namelių.

Ko gero, pareigūnams pavyko išsiųsti į pataisos namus visus čia žiemojusius vagis.

Vienas būdų apsaugoti savo turtą ir gyventi be baimės – saugios kaimynystės grupės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
"Antradienį vakare, 20.46 val., sodininkų bendrijoje, Alyvų gatvėje, susidūrė 34 metų vyro vairuojamas "Ford Focus" ir 19 metų merginos vairuojamas "Volkswagen Golf" " Butu kalta issiziojele debile, bet kadangi vyras padares grama, tai issisuko kaip didvyre! Priviso ant kelio "susireiksminusiu" isgamu, tai betvarke tokia kad ......... Tik nieks nerodo tu tikruju statistiku kas vyksta keliuose(ir ne tik!), ir kas is tikruju kelia chaosa!

klp

klp portretas
o mokykla nebuvo prijungta prie signalizacijos ?

Vietinis

Vietinis portretas
Signalizacija pades pajungta prie apsaugos. Argus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių