Diagnozė: BMW automobilių aistruolis

Dar vienas jaunas BMW savininkas prisižaidė – važinėdamas ant nestipraus karjero ledo paskandino išvakarėse nusipirktą automobilį. Pareigūnai nebeslepia nuostatos griežčiau nei kitus bausti pradedančiuosius šios markės automobilių vairuotojus.


 

Dar vienas jaunas BMW savininkas prisižaidė – važinėdamas ant nestipraus karjero ledo paskandino išvakarėse nusipirktą automobilį. Pareigūnai nebeslepia nuostatos griežčiau nei kitus bausti pradedančiuosius šios markės automobilių vairuotojus.

Norėjo išbandyti pirkinį

Antradienio rytas 19-os metų klaipėdiečiui Juliui atnešė labai netikėtų nuotykių. Vaikinas norėjo išbandyti išvakarėse nusipirktą mašiną, sugalvojo tai padaryti ant tvenkinio ledo ir neapsiriko – adrenalino, įspūdžių ir aštrių potyrių gavo kur kas daugiau negu tikėjosi.

Jaunuolis pasirinko karjerą, esantį netoli Perkėlos gatvės. Prie jo nesunkiai privažiuojama lauko keliuku. Vasarą būtent jame jauni BMW savininkai plauna savo plieno žirgus, o žiemą ant ledo čia bando mašinų galimybes.

Apie tai bylojo ir automobilių ratų pėdsakai ant menkos sniego dangos.

Julius nesitikėjo, kad ledas gali būti silpnas. Prie pat kranto jis trekštelėjo ir mašinos priekis pradėjo grimzti.

Vaikinas spėjo išlipti iš automobilio ir net nesušlapo kojų, bet mašina nugrimzdo, kažkurį laiką nebuvo matyti net jos galo.

BMW savininkas išsikvietė techninę pagalbą. Viena įmonė atsisakė suteikti tokią paslaugą, kitos techninės galimybės buvo pernelyg menkos – nutrūko trosas.

Prireikė net ekskavatoriaus

10.20 val. žinia apie tvenkinyje nuskendusią mašiną pasiekė policijos budėtojus.

Pareigūnai nuvažiavo į įvykio vietą, įvertino situaciją ir 10.46 val. iškvietė ugniagesius gelbėtojus.

Įvykio vietoje prieš 11 val. jau buvo būrys žmonių, stovėjo policijos, trys ugniagesių automobiliai, taksi ir ekskavatorius. Jo prireikė, nes gelbėtojų technika šį kartą netiko.

Ekskavatoriaus kaušas pralaužė ledus, naras prie jo pritvirtino grandinę su kabliu.

Mašina išniro ne iškart, ekskavatoriaus kaušu teko skaldyti ledą aplink nuskendusią mašiną.

Po kelių bandymų kablį teko prikabinti prie konstrukcijų automobilio dugne.

Kai ji pagaliau buvo išvilkta į krantą, buvo labiau panaši į sulaužytą skardinę. Pareigūnai kartu su savininku bandė mašinos salone rasti valstybinius numerius.

Ugniagesiai apipurškė ledą ir vandenį specialiu skysčiu, skaidančiu taršalus, nes pasklido tepalų ir degalų.

Ant kranto kaleno dantimis

Ant kranto situaciją stebėjo sumaitoto BMW savininkas. Vaikinas buvo nekalbus. Prasitarė važinėjęs vienas, ironizavo, kad mašinos visiškai negaila.

Greta dantimis kaleno du jo draugai. Panašu, kad kažkuris jų atvairavo taksi, juo visi trys išvažiavo iš įvykio vietos.

Kiek vėliau Kelių policijos biuro pareigūnai informavo, kad Julius turi vienerių metų vairavimo stažą.

Įvykio metu jis buvo visiškai blaivus ir neapsvaigęs nuo kitų medžiagų.

Išvakarėse įsigyto automobilio Julius nebuvo spėjęs apdrausti privalomuoju civiliniu draudimu, nebuvo atlikęs ir techninės apžiūros formalumų.

Gali nubausti ir gamtosaugininkai

"Automobilio savininkas apie įvykį policijai nepranešė. Per daugybę žmonių mus pasiekė žinia, kad ten kažkas vyksta. Tada pasiuntėme ekipažą ir policininkai išsiaiškino pirmines aplinkybes. Mašiną vairavo jos savininkas, automobilyje kitų žmonių nebuvo, jis nieko nesužalojo ir sumaitojo savo paties transporto priemonę. Galiniais ratais varoma mašina, jaunas vairuotojas – tokie yra faktai. Neturime įrodymų, kad jis vairavo pavojingai, chuliganiškai, tad už šiuos pažeidimus negalime jo bausti, jau vien todėl, kad neturime įrodymų, teisėsauga spėlionėmis nesiremia, – teigė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Mindaugas Džermeika.

Julius bus baudžiamas už tai, kad važiavo ne keliu, o ledu ir vairavo neturėdamas draudimo bei techninės apžiūros pažymos. Visus šiuos straipsnius pareigūnai subendrins ir nubaus didžiausią sankciją numatančia bauda.

Be to, visa surinkta medžiaga bus perduota gamtosaugininkams, šie įvertins gamtai padarytą žalą ir spręs, ar vaikiną reikia bausti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
viena kalpoka pamete ir stogas bus labai apibraizytas.

Obk

Obk portretas
Ko gero debilai ir tevazineja su tais bimbalais kledarais.

Ka cia nusisnekei uzdrausti :D

Ka cia nusisnekei uzdrausti :D portretas
Uzdrausi BMW rinksis Mersa nors aisku Mersas ir Maskvoj Mersas - nekiekvienas ipirks :D
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių