Dėl paveldėto buto – tarptautinis skandalas

JAV ne vienus metus gyvenantis nekilnojamojo turto verslą vystęs klaipėdietis Darius Overlingas grasina kelsiantis tarptautinį skandalą dėl Lietuvos valstybės ketinimo iš jo sūnaus atimti paveldėtą butą.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme turėjo vykti parengiamasis posėdis civilinėje byloje dėl skolos priteisimo.

Ieškovė – įmonė "Kretingos komunalininkas", atsakovė – mažo berniuko, kurio vardu įregistruotas butas Kretingoje, motina.

Reikalo esmė ta, kad už paveldėtus iš močiutės pinigus tėvai vaikui nupirko butą Kretingoje. Jis, pasak berniuko tėvo D.Overlingo, kainavo 10 tūkst. eurų.

Vėliau sutikus didesnei namo gyventojų daliai namas buvo renovuotas. Kiekvienas buto savininkas įpareigotas per du dešimtmečius išmokėti paskolą, panaudotą renovavimui.

D.Overlingo teigimu, iš jo sūnaus pareikalauta didesnės sumos, nei kainavo pats butas.

Pasak bylos duomenų, vaiko įstatyminė atstovė nemokėjo paskolos, susidarė 500 eurų skola, todėl "Kretingos komunalininkas" nusprendė iš skolininko prisiteisti iškart visą sumą.

D.Overlingas, kaip ir jo vaikas, gyvena JAV. Vyras tikino, kad reikalaujama suma jam nėra didelė, jis galėtų tiek pinigų pervesti per kelias sekundes, tačiau tai esąs principo reikalas.

"Renovacija buvo atlikta nekokybiškai, namo sienos pelija. Be to, man, kaip gyvenančiam Majamyje žmogui, yra puikiai žinoma, kad visas šis renovacijos vajus yra Harvardo aferos modelis, kurį perėmė Europa, o tuo pat metu – ir Lietuva. Taip siekiama beturčius Lietuvos žmones dar labiau apiplėšti. Jeigu Lietuvos teismuose mums nepasiseks pasiekti teisybę, sukelsiu tarptautinį skandalą, jau parašiau raštą JAV prezidentui, kreipsiuosi į visas įmanomas organizacijas. Mano įsitikinimu, taip norima vaiką palikti be paveldėto buto. Reikalausiu, kad įsikištų tarptautinės vaikų teises ginančios organizacijos", – vakar telefonu tvirtino D.Overlingas.

Vakar teismo posėdis buvo trumpas, teismas paskelbė nutartį, kuria bus reikalaujama pateikti dokumentą apie atsakovės nuolatinę gyvenamąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pirmiausiai issiaiskinkite jo tikrą pavardė! Joks jis ne overlingas o zvirblis

PAMASTYMUI

PAMASTYMUI portretas
Sveiki, keli faktai pamastymui: 1. Lietuvoje pastatytos 5 putplascio gamyklos, kaip manote kur ji reikia deti? 2. suinteresuoti dazniausiai renovacija yra ne gyventojai, o aktyvistas is isores. Taigi taip. Kodel? 3. Kodel santazuojami pensininkai ir kiti, kad bus nuimtos kompensacijos, kad tik surinkti dauguma? 4. Pirmiausia priesinasi renovacijai buhalteriai gyvenantys name. Kodel? gal moka skaiciuoti? 5. Sildymui neva sutaupoma, bet sildymas tik 5 men per metus, o paskola 12 menesiu ir 20 metu? 6. Slepiama tikra renovacijos kaina, kalbama kiek kainuos per menesi. tik 50 euru :) KOdel? 7. Kaip manote uz kiek laiko reikes renuovuoti vel nes pastatai pradeda pelyti iskarto po renovacijos? daugiau faktu galime pateikti, jei kam idomu rasykite gauname informacija is patikimu saltiniu ;)

To nesamones

To nesamones portretas
Šiaip jau moka už tą renovaciją ir kompensacijas gaunatys. Kam čia nesamones rašinėji?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių