Dėl apsauginės tvoros – emocijų žaibai

Jauna klaipėdietė patyrė galvos smegenų traumą, kai pačiame miesto centre ant jos užvirto renovuojamo namo apsauginė tvora. Nepilnametės mama dėl įvykusios nelaimės kaltina statybos įmonę. Tačiau jos atstovai teigia, kad yra nekalti, nes neatsako už tai, kas statybvietėje vyksta po darbo.

Naktį pasijuto prastai

Nemalonus incidentas įvyko praėjusio pirmadienio vakarą.

Apie 17 val. vienuoliktokė Žyginta su drauge traukė Teatro aikštės link. Tiltų gatvėje, kur šiuo metu vyksta daugiabučio namo renovacija, gimnazistes sustabdė griūvanti apsauginė tvora.

"Mergaitėms einant pro šalį, matyt, prastai sutvirtinta tvora pradėjo virsti. Kad apsaugotų šalia stovintį automobilį, jos bandė sulaikyti metalines konstrukcijas", – dukters žodžiais istoriją atpasakojo Rasa Jagėlaitė.

Supratusi, kad jėgos silpsta ir gali susižaloti, Žyginta pabandė atšokti. Tačiau nesėkmingai – sutvirtinimo plokštė krito ant jos prispausdama kūną.

Tuo metu šalia stovėjusiai draugei smūgio pavyko išvengti.

"Buvo slidu. Paleidau tvorą ir šiaip taip išsisukau, tačiau Žyginta atsidūrė ant žemės. Iš pradžių pamaniau, kad ji neteko sąmonės", – aiškino kartu su nukentėjusiąja buvusi draugė.

Lengvo šoko apimtos mokinės iš įvykio vietos pasišalino.

Mama apie nelaimę sužinojo tik tada, kai dukra ėmė skųstis prasta savijauta.

"Tos pačios dienos naktį vaikas pradėjo negaluoti. Ryte liepiau pasirodyti gydytojams, o pati išvažiavau į darbą", – prisiminė R.Jagėlaitė.

Tirpsta veidas

Antradienį Žyginta pati nuvyko į Klaipėdos vaikų ligoninę.

Apžiūrėję ir atlikę kompiuterinės tomografijos tyrimą gydytojai jai nustatė galvos smegenų traumą ir paguldė į Traumatologijos skyrių.

Pacientei paskirtas gydymas vaistais, buvo lašinamos lašinės.

Pikčiausia, kad įmonės atstovai nė nesiteikė pasidomėti, kaip ji jaučiasi.

"Atvejis nėra mirtinas, tačiau kas žino, kokie padariniai laukia ateityje? Vaikui dešinėje pusėje sutrenkta galva, iššoko guzas, sutinęs kaklas, tirpsta veidas, mergaitė jaučia nugaros skausmus. Pikčiausia, kad įmonės atstovai nė nesiteikė pasidomėti, kaip ji jaučiasi", – apmaudą liejo R.Jagėlaitė.

Pateikė kitą versiją

R.Jagėlaitė jau kitą dieną susisiekė su Tiltų gatvėje namo renovaciją vykdančia bendrove "Inco Baltic". Moteris pageidavo, kad būtų pasirūpinta jos vaiko gydymu.

Tačiau minėta įmonė pateikė savo įvykio versiją.

Darbų vadovas aiškino, kad savivaldybės leidimas statyboms buvo gautas dar rudenį.

Esą per visą šį laiką dėl darbuotojų kaltės neįvyko nė vieno nelaimingo atsitikimo.

Už tai, kas dedasi ne darbo metu, bendrovė atsakyti negali.

"Tai, apie ką kalba moteris, įvyko po darbo. Kai darbininkai išėjo, tvora stovėjo savo vietoje. Temperatūra – neigiama, visos konstrukcijos yra prišalusios, o nuversti sertifikuotos statybinės tvoros neįmanoma net esant stipriam vėjui. Kad tai įvyktų, žmogus turi specialiai laužyti sutvirtinimus. Aš pats negaliu stovėti visą parą ir prižiūrėti tvarką", – įrodinėjo vadovas.

Ryte atstatė į vietą

Vyras darė prielaidą, galbūt kas nors tvorą specialiai nuvertė.

"Pati ji nukristi negalėjo. Turime civilinės atsakomybės draudimą: jeigu objekte vykdant darbus tvora ar plyta nukris ant mašinos, viską apmokės draudimas. Sutinku, ryte atėję į darbą radome nukritusią tvorą, pastatėme ją į vietą. Bet mes juk nežinome, kas čia vyksta, kai darbininkų nėra", – teisinosi pašnekovas.

Jis tikino, kad darbų sauga buvo pasirūpinta.

"Kalbėjausi su namo gyventojais, jie yra nepatenkinti jaunimu, kuris čia nuolat landžioja, slepiasi nuo vėjo, rūko. Kaimynai prašo pasišalinti, bet vaikai neklauso. Kitoje pusėje ant tvoros kabo įspėjamoji lentelė, kad vaikščioti statybų teritorijoje draudžiama. Negalime visur išdėlioti ženklų. Darbo metu visko nutinka, tačiau kaip mes galime atsakyti už tai, kas vyksta vėliau?" – skėsčiojo rankomis darbų vadovas.

Susitikime liejosi emocijos

Akis į akį su "Inco Baltic" statybos darbų vadovu susitikusi R.Jagėlaitė sunkiai tramdė emocijas. Konflikto metu neapsieita ir be keiksmų.

Negi tikėjotės, kad tylėsiu?

"Negi tikėjotės, kad tylėsiu? Turime bendrą problemą, kurią reikia spręsti", – žodžius it žirnius bėrė moteris.

Pats darbų vadovas jos pateiktą versiją pavadino pasaka be galo.

"Jūsų juk tuo metu šalia nebuvo, gal dukra meluoja. Liudininkus irgi galima papirkti. Be to, nėra reikalo landžioti po statybvietes. Kur gyvenate? Tauralaukyje? Tai važiuokite ten ir vaikščiokite, o ne mus šantažuokite. Kvieskite policiją, tegul ji aiškinasi. Aš – ne advokatas, jūs irgi – ne", – įsikarščiavo darbų vadovas.

Jo žodžiais, R.Jagėlaitė reikalauja pinigų, kurių įmonė duoti negali.

Tokių norų neslėpė ir pati mama. Pinigų esą reikia dukros gydymo išlaidoms padengti.

"Niekas jums nemokės. Tam, kad pasipelnytų, tokių istorijų gali prisigalvoti bet kas. Ponia, pabandykite nuversti tokį statinį. Tai neįmanoma. Tris mėnesius stovi, ir nieko. Nors didžiausi vėjai siautė, nė vienas gyventojas nesiskundė. Bet atvažiuoja mergaitė iš Tauralaukio ir būtent tuo momentu pradeda viskas virsti, ji bėga gaudyti tvoros ir atsigula į ligoninę. Juk nelogiška", – ironizavo vyras.

Tam, kad pasipelnytų, tokių istorijų gali prisigalvoti bet kas.

Per vėlai sureagavo?

Pasak nukentėjusios mergaitės mamos, faktų, jog tvora nuvirto, ir vaikas atsidūrė ligoninėje, paneigti neįmanoma.

"Kodėl tai įvyko, jau kitas klausimas. Kas teisus, tegul sprendžia teisėsauga. Patys darbininkai, su kuriais kitą dieną kalbėjausi, užsiminė, kad pastoliai nugriuvo pirmą kartą. Ką darytumėte, jei tai būtų nutikę jūsų vaikui?" – retoriškai klausė R.Jagėlaitė.

Pašnekovės žodžiais, skaudžiausia, jog kaltę bandoma suversti jos dukrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelaimingas atsitikimas lieka nelaimingu atsitikimu ir visko

Nelaimingas atsitikimas lieka nelaimingu atsitikimu ir visko portretas
nenumatysi, tačiau visuomet verta pagalvot apie asmens sveikatos/gyvybės draudimą. Kita vertus nesuprantamas mamos reikalavimas atlyginti gydymosi išlaidas nes vaikai yra gydomi nemokamai, tuo labiau ligoninėje. Matomai siekiama kažko daugiau ir dažnas variantas, kad siekiama ir negerų tikslų.

Rasa Jagėlaite

Rasa Jagėlaite portretas
ar gi gražu taip elgtis suaugusiai moteriai ir sekt pasakas ? Vaikas laiko sutvirtinimo plokštę, kuri yra medinė ir realiai nesveria net 10 kg., nebeišlaiko ir bando atšokt ? kai suprast atšokt jei ji laiko plokštę? Nepavykus atšokt, kadangi slidu tai vaikas apvirto ? Tai vaikas apvirto nuo to, kad slidu ar nuo plokštės svorio ? Iš straipsnio tai apvirto nes SLIDU. O kita vertus yra ekspertai,kurie nustato galėjo ar negalėjo to įvykio metu atsirast tokie sužalojimai... medikai už atitinkamą mokestuką iš sveiko žmogau padaro sunkią negalią turintį.

Jurate

Jurate portretas
sakot mama vaiko sveikata pastebejo tik po savaites,ta gal pasidomekit kada buvo kreiptasi i zrnalistus ir kiek laiko buvo rengiamas sis reportazas...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių