Dėl apiplėšinėjamų vaikų – sustiprintas patruliavimas

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje padaugėjus nusikaltimų, kai gatvėse apiplėšiami vaikai, todėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė nutarė sustiprinti patruliavimą.

Uostamiestyje padaugėjus nusikaltimų, kai gatvėse apiplėšiami vaikai, todėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė nutarė sustiprinti patruliavimą.

Pareigūnai patruliuos viešai ir neviešai kriminogeniniu požiūriu aktyviausiose Klaipėdos miesto dalyse. Gatvėse dirbs ne tik Patrulių rinktinės pareigūnai, bet ir policijos komisariato policininkai. Jie patruliuos įvairiu paros metu, ketinama atsižvelgti į atliktą plėšimų analizę.

Pastaruoju metu Klaipėdoje padaugėjo vaikų apiplėšimų atvejų. Tokių nusikaltimų metu dažniausiai nukenčia vaikai. Dažniausiai vyresni paaugliai juos sumuša ir atima ne tik vertingus daiktus, bet ir rūbus bei avalynę.

Spalio 31 dieną 20.10 val. prie Taikos prospekto 3 namo autobusų stotelėje trys nepažįstami vaikinai iš vaiko atėmė sportinius batelius „Nike“ ir mobiliojo ryšio telefoną „Samsung Galaxy Core“. Du plėšikai laikė berniuką už rankų, o trečias liepė nusiauti batus, iš kišenės ištraukė telefoną. Prarasti daiktai vertinami 250 eurų.

Spalio 29-ąją apie 18.20 val. prie Baltijos prospekto 53 namo du vaikinai pagrasino smurtu ir iš paauglio atėmė mobilaus ryšio telefoną, kainuojantį 250 eurų.

Lapkričio 4-ąją apie 17.40 val. Ligoninės gatvėje prie nepilnamečio berniuko priėjo du vaikinai, sugriebė jį už rankos ir liepė atiduoti telefoną. Išsigandęs vaikas atidavė nusikaltėliams 200 eurų kainuojantį telefoną.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai sulaikė du įtariamuosius – 18-metį Debreceno gatvės gyventoją bei 16-metį Gedminų gatvėje gyvenantį paauglį. Abu įtariamieji apklausti. Tyrimas tęsiamas, spėjama, kad šie vaikinai yra įvykdę daugiau panašių nusikaltimų.

Viename Klaipėdos lombarde aptikti iš vaikų pagrobti telefonai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Policininkus matau

Policininkus matau portretas
tik mašinose....

Lietuvis

Lietuvis portretas
Lietuvoje svarbiausia keliu policija, kokie dar gali but klausimai

jonas

jonas portretas
nenuostabu, Klaipėdoje patrulių gatvėse nesu matęs kelerius metus. Kituose miestuose ar šalys patruliai gatvėje yra įprastas dalykas, Klaipėda - išimtis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių