Degtindaris netoli Rietavo išmušė policininkui dantį

Nutvertas gaminantis naminę degtinę Rietavo rajone gyvenantis vyras suskubo naikinti įkalčius ir susigrūmė su policininkais. Taip jis „užsidirbo“ dvi baudžiamąsias bylas.

Pirmadienį prieš pat vidurnaktį Giliogirio kaime būta neeilinio įvykio – visas būrys policininkų užgriuvo į 52 metų vyro sodybą. Informaciją apie neteisėtą sodybos šeimininko veiklą jie gavo iš anonimo.

Kai atvyko policininkai, šeimininkas buvo namuose. Pradžioje pokalbis buvo ramus ir taikus, vyras leido apžiūrėti sodybą, matyt, tikėdamasis, kad pareigūnai neužsuks į mažą pastatėlį, kuriame buvo sumontuota naminės degtinės gaminimo aparatūra.

Policininkai vis tik rado aparatą ir ėmėsi darbo. Keli pareigūnai išvažiavo atsigabenti technikos sunkiems katilams išvežti, su įtariamuoju liko Rietavo rajono policijos komisariato viršininkas Marius Vaičikauskas ir jo pavaldinys.

Degtindaris ėmėsi įkalbinėti pareigūnus „nematyti“ raugo ir išsiskirti geruoju. Tiesa, konkretaus atlygio už tai vyras neminėjo.

Kai suprato, kad susitarti nepavyks, šeimininkas atsuko didžiulės talpos čiaupą ir rudas skystis pradėjo veržtis ant grindų.

Policininkai suprato, kad teks panaudoti jėgą ir suskubo įtariamąjį surakinti antrankiais. Tvirto sudėjimo vyras buvo įspiestas į kampą, antrankio apyrankė vos apėmė jo riešą.

Tuo metu, kai policininkai bandė užsegti antrankius ir ant antrosios įtariamojo rankos, visiškai netikėtai sodybos šeimininkas pašėlo. Jis staiga stvėrė ranka elektros laidus ir juos nutraukė.

Pareigūnai susigrūmė su degtindariu visiškoje tamsoje, jie baiminosi, kad bet kurią akimirką gali užminti apnuogintus laidus.

Įtariamasis muistėsi, bandė išsprukti ir arčiausiai stovėjusiam M.Vaičikauskui trenkė galva į veidą. Pareigūnui buvo sugurinta nosis, lūpa, nulūžo priekinis dantis.

Netrukus grįžo kiti policininkai ir padėjo suraityti sodybos šeimininką. Jis buvo neblaivus, į alkoholio matuoklį įpūtė apie 1,6 prom.

Vežamas į areštinę vyras nerimo, grasino pareigūnams susidorojimu.

Įtariamasis nespėjo sunaikinti 20 litrų naminės degtinės, 1400 litrų brogos.

„Aš žiūriu į šią situaciją iš pozityvios pusės, tai buvo gera pamoka. Paprastai degtindariai nebūna agresyvūs, bet geriau apsidrausti ir surakinti antrankiais įtariamąjį iš anksto. Tikiuosi, kad daugiau panašių išgyvenimų neteks patirti“, – kalbėjo po nakties įvykių Giliogiryje nuo ankstaus ryto darbe buvęs komisariato vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negras

Negras portretas
Labai gaila Mazai ismuse dantu, nuka dabar teks paciam virti

Rolandas

Rolandas portretas
M.Vaicikauskas puikus ir tvirtas pareigunas manau degtindariui turejo truktelti gerai per spranda...

As

As portretas
Kaip visada komentatoriai pikti ir neteisus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių