Centrinis Klaipėdos stadionas – vagių taikinys

Vagims miesto garbė nerūpi, jų galvose – vienintelė mintis – kas padėta ne vietoje ir ką būtų galima nugvelbti. Savaitgalį pabandę pagrobti stadiono apšvietimo stulpo laidus, savo planą įgyvendinti iki galo jie ryžosi naktį iš antradienio į trečiadienį.

Nusikaltėlius pamatė monitoriuje

Paskutinėmis rugsėjo 13-osios minutėmis sargas pranešė policijai apie stadione besidarbuojančius vagis. Juos pernakt stadione dirbantis vyras pastebėjo monitoriuose, kuriuose rodomas stebėjimo kamerų fiksuojamas vaizdas.

Pareigūnai netrukus jau bėgo link kampinio apšvietimo stulpo, prie kurio buvo pastebėti vagys. Nusikaltėlių buvo ne vienas, bet, pamatę policininkus, jie išsilakstė kas kur.

Įvykio vietoje patruliai bei stadiono darbuotojas rado nukirstus laidus ir juos parsinešė į tarnybines patalpas.

Netrukus biudžetinės įstaigos stadiono viršininkas Romualdas Pargaliauskas parašė oficialų pareiškimą, nurodydamas, jog vagių padaryta žala siekia 3937 eurus.

Pirmieji nusikaltėlių kėslų požymiai paaiškėjo dar sekmadienį, kai Klaipėdos centriniame stadione rungėsi Klaipėdos „Atlanto“ ir Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.

Jau tada vilniečiai papriekaištavo dėl neįsižiebusio vieno iš keturių žibintų, apšviečiančių aikštę. Svečiai bandė aiškinti, kad tai gali lemti varžybų kokybę, tačiau susitikimas nebuvo atšauktas.

„Dar ketvirtadienį patikrinome, kaip pasiruošta sekmadienio varžyboms, viskas buvo gerai, veikė apšvietimas ir švieslentė. Sekmadienį nusikaltėliai dar tik ruošėsi rimtesnei vagystei, jie įsitikino, kad pasirinkti apšvietimo stulpo kabeliai neturi elektros ir nukirto porą gabaliukų. Tada į policiją nesikreipėme, būtume pakeitę du kabeliukus ir bėdą išsprendę, – tvirtino R.Pargaliauskas. – Toms varžyboms vienas neveikiantis stovas įtakos neturėjo.“

Triskart lindo ten pat

2013 metų rugsėjo pabaigoje vagys nupjovė ir pavogė dviejų stadiono apšvietimo stulpų elektros kabelius. Tada R.Pargaliauskas konstatavo, kad nuo prožektorių stulpų pavogta po 9 metrus kabelio. Surengti sporto varžybų buvo nebeįmanoma.

Ir tąkart vagystė įvykdyta naktį iš antradienio į trečiadienį. Naktį taip pat dirbo sargas, tačiau tada dar nebuvo įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Kad jos pagaliau būtų sumontuotos, nemažai vargo futbolo klubo „Atlantas“ vadovai.

Vienas argumentų stiprinti stadiono apsaugą buvo tas, jog vagys čia siautėjo ne pirmą kartą. Dar tada, kai statybos įmonė tik montavo kabelius, vagys buvo pridarę nuostolių už 30 tūkst. litų, tąkart jie pavogė kabelius tose pačiose vietose.

Apie naują stadioną tik kalba

Po 2013 metų vagystės savivaldybė skyrė pinigų vaizdo kamerų įrengimui.

Tada, pasak R.Pargaliausko, apšvietimo stulpai buvo truputį izoliuoti. Jie čia sumontuoti dar Alfonso Žalio vadovavimo miestui laikais, tad yra visomis prasmėmis atgyvenę.

„Apšvietimas turėtų būti perkeltas į patį stadioną, nes senieji stulpai yra už jo ribų, todėl juos apsaugoti – sudėtinga. Reikėtų juos visiškai izoliuoti, kad niekas negalėtų prieiti, bet tam reikia pinigų“, – aiškino stadiono vadovas.

15 metų jame dirbantis R.Pargaliauskas teigė, kad visus tuos metus girdi kalbas apie naujo stadiono statybas, bet kol kas tai ir tėra kalbos.

Paprastai apie tai užsimenama tada, kai prireikia pinigų dabartinio stadiono tvarkymui. Nenorintys finansuoti atnaujinimo valdininkai paprastai vengia atsakyti į esminį klausimą – kur treniruotis bei varžytis miesto futbolininkams bei kitiems sportininkams, kol nėra kito stadiono, juolab, kad čia rengiant tarptautines varžybas privalu laikytis griežtų reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vardas kaip ir visų komentatorių - netikras

vardas kaip ir visų komentatorių - netikras portretas
Kad ir kiek kainuotų kameros, kad ir kiek jų būtų, kad ir kiek tai atsieitų išlaikyti: visa tai apeiti gali su pigiausia moteriška kojine ant veido. 10'000 eurų prieš 2 eurus - 2 eurai laimi. kai skupkės ir laužynai ir skelbiu.lt nebepriimsi vogto turto, tada gal ir bus mažiau norinčių tą turtą vogti ir parduoti. turim tai ką patys sukurėme.

seklys

seklys portretas
paradoksas kad kabeliams pinigu pirkti yra ,o juos apsaugoti pinigu nera

Kartojasi

Kartojasi portretas
Dekit geros kokybes kameras kad snukiai matytusi. Nekenciu vagiu, neduok die kada pamatyciau vagiant ka nors, nesvarbu ar auto ar dar kazka, jau geriau pavyktu jiems pabegt nes kaulu nebesudetu niekas y vietas :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių