Buvęs ,,Pušyno“ direktorius atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės

  • Teksto dydis:

Vincas Nesteckis kaltintas nesilaikęs kai kurių Buhalterinės apskaitos įstatymo reikalavimų ir tuo aplaidžiai organizavęs buhalterinės apskaitos tvarkymą viešoje įmonėje.

Kaltinamasis bylos nagrinėjimo metu savo kaltės nepripažino. Teismas, įvertinęs bylos medžiagą bei liudytojų parodymus, konstatavo, kad pasitvirtino tik nedidelė dalis iš pateiktų kaltinimų, todėl įrodymais neparemti ar dėl kitų aplinkybių nepagrįstai pareikšti kaltinimai buvo pašalinti.

Teismo įsitikinimu, ir likę kaltinimai nėra tokio pavojingumo laipsnio, jog būtų pagrįstas represinių baudžiamųjų priemonių taikymas.

Priimdamas sprendimą atleisti asmenį nuo baudžiamosios atsakomybės teismas atsižvelgė į tai, kad V. Nesteckis padarė neatsargų nusikaltimą finansų sistemai, jokių reikšmingų pasekmių nekilo, kaltinamasis tik nesudarė kelių sutarčių dėl įstaigos turto panaudojimo, tačiau realiai joks įstaigos turtas ar reputacija dėl to nenukentėjo, reali žala nenustatyta, veikos padarytos dėl kaltinamojo nerūpestingumo ir atsainaus požiūrio į užimamas vadovo pareigas.

Kaltinamasis neteistas, jau yra atleistas iš „Pušyno“ direktoriaus pareigų ir nebeturi valdingų įgaliojimų jos atžvilgiu, kitų neigiamai jį charakterizuojančių aplinkybių nenustatyta. Buvusio direktoriaus padaryta veika pripažinta mažareikšme ir byla nutraukta.

Šį apylinkės teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd

bbd portretas
aferistas is didziosios raides

Anonimas

Anonimas portretas
Tiesiog graudus savivaldybes nariai , grynai uz gaidy stovi ten

Rimas

Rimas portretas
Vincai, gerai dirbai tiek metų, na neįtikai Vaitkui, reikėjo savo žmogų pasodinti. Juokingai ar dar yra kokia îstaiga prie savivaldybės ar valstybinė kur nebűtu Vaitkaus įtakoje. Nenusimink, svarbiausia kiti teigiama nuomone turi apie tamstą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių