Buvęs Palangos policijos vadovas nebus teisiamas dėl piktnaudžiavimo tarnyba

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra penktadienį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Palangos miesto policijos komisariato viršininko Alvydo Katkausko, jis buvo įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Nuspręsta, kad buvusio pareigūno veiksmų negalima vertinti kaip nusikaltimo.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gegužę, du klaipėdiečius įtarus prekyba poveikiu.

Kaip pranešė prokuratūra, tyrimo metu su šiais asmenimis susietam ir vėliau nuo pareigų nušalintam Palangos policijos viršininkui buvo pateikti įtarimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi. Tyrimo pradžioje manyta, kad A.Katkauskas, pasinaudodamas savo policijos įstaigos vadovo pareigomis, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, kai kreipėsi į bendradarbį dėl asmens, kuriam laikinai buvo atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Taip pat per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad A.Katkauskas jam pavaldiems darbuotojams davė neteisėtus ir nepagrįstus nurodymus: liepė patraukti transporto priemonių greitį fiksuojančią priemonę iš oficialiai numatyto maršruto, ignoruoti vairuotojų padarytus administracinės teisės pažeidimus.

Prokuroro teigimu, visos šios tyrimo aplinkybės pripažintos kaip pažeidimai, tačiau įtariamojo A.Katkausko veiksmai nepadarė tokios žalos, dėl kurios jie galėtų būti vertinami kaip nusikalstamos veikos. Todėl ikiteisminis tyrimas šio asmens atžvilgiu buvo nutrauktas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu dėl savo poelgiu žeminančios pareigūno vardą veiklos ir atsižvelgiant tarnybinio patikrinimo išvadą A.Katkauskas atleistas iš vidaus tarnybos.

Ikiteisminiame tyrime dar tiriama dviejų klaipėdiečių galima prekyba poveikiu. Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai.

„Tyrimas buvo pradėtas ir orientuotas į asmenis, kurie daro poveikį teisėsaugos pareigūnams – tai yra tarpininkai, kurie atstovauja suinteresuotiems asmenis ir siekia padėti išvengti atsakomybės ar išspręsti kitaip bėdas ar problemas. Tyrimo metu buvo užfiksuotas Palangos komisariato vadovas, kuris piktnaudžiaudamas tarnyba, ir kaip įtariama, gavęs asmeninės naudos, padėjo tarpininkui ir suinteresuotam asmeniui anksčiau laiko išspręsti problemą – susigrąžinti vairuotojo pažymėjimą“, – pernai spalį sakė Policijos departamento Imuniteto skyriaus vadovas Elanas Jablonskas.

55 metų A.Katkauskas Palangos policijai vadovavo nuo 2011 metų balandžio. Prieš tai jis vadovavo Klaipėdos kelių policijos biurui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
Manyčiau. Kad Klaipedos policijos bosas ir jam artimas žmogus jau ne pareigūnas paruoše vieta savo lojeliam žmogui Palangoje kad galetu daryti ta ka nori ir niekas nepriestarautu

Jonas

Jonas portretas
Lygioje vietoje. Gaila. Puikus žmogus geras vadovas.

Ibrahimas

Ibrahimas portretas
Vadas! Išdul... kaip priklauso šiukšles.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių