Buvęs antstolis A. Zenkevičius korupcijos byloje nuteistas pagrįstai

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas pirmadienį atmetė korupcijos byloje nuteisto buvusio Klaipėdos antstolio Albino Zenkevičiaus skundą.

„Apeliacinis teismas bylą išnagrinėjo laikydamasis įstatymų, esminių pažeidų nepadaryta, įrodymai įvertinti laikantis įstatymų nuostatų“, – sakė teisėjas Alvydas Pikelis.

Buvęs antstolis pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo ir dokumentų klastojimo.

Lietuvos apeliacinis teismas vietoj anksčiau jam skirtos realios laisvės atėmimo bausmės skyrė lygtinę ir daugiau nei 9 tūkst. eurų baudą. Be to, valstybės naudai konfiskuojamas beveik 10 tūkst. eurų kyšis.

Antstolis 2009 metais per tarpininką paėmė beveik 10 tūkst. eurų kyšį, kad panaikintų savo paties ankstesnį patvarkymą, kuriuo, vykdant teisėtą išieškojimą, sustabdytos visos vienos bendrovės bankinių sąskaitų operacijos.

Teisėsaugos pareigūnai taip pat nustatė, kad 2010 metais jis už daugiau nei 1 tūkst. 740 eurų kyšį, kurio pareikalavo pats ir savo kontoroje priėmė, bendrovei neteisėtai sumažino išieškojimo vykdymo išlaidas.

A.Zenkevičius taip pat pripažintas kaltu ir už nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimą bei dokumentų suklastojimą, t. y. už tai, kad pirmasis kyšis oficialiai buvo apiformintas kaip jam grąžinama skola, o antrasis – kaip neva oficialus atleidimas nuo nesumokėtų vykdymo išlaidų dalies.  

Kartu su juo lieka lygtine bausme ir bauda lieka nuteistas ir Virgilijus Timbras, kuris padėdamas antstoliui, pareikalavo iš nukentėjusiojo kyšio, o jį gavęs perdavė antstoliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sonata

Sonata portretas
Toks pat yra ir Zenius Zenkevičius, jo brolis, bet antslių rūmai gina kaip išprotėję

povilas

povilas portretas
Kur raršei Zenonui, yra jo tel Nr. 8 662 33770 paskambink. Nereikės tau ir šūdo malti. Gal nori parašyti? Gal žinai kas spausdins?

Zenonui

Zenonui portretas
Tai pasidalinkit informacija, apšvieskit liaudį apie Selezniovo nusikaltimus, nes taip kaip tamsta šūdą malti gali kiekvienas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių