Brolių nesantaika liejosi ir teisme

“Kas turi pinigų, tas traukiniu važiuoja, o kas neturi jų, tas pabėgius skaičiuoja. Taip ir mano gyvenime. Neturiu pinigų, tai sėsiu trejiems metams. Mano sulaužyti pirštai ir šonkauliai niekam nerūpi“, – išklausęs nuosprendį teismo koridoriuje liejo apmaudą juknaitiškis Albinas Sūdžius.

49-erių vyras pripažintas kaltu dėl sunkaus savo brolio sužalojimo ir pasiųstas už grotų.

Broliai nuo seno nesutaria dėl turto, bent taip aiškino teisiamas A.Sūdžius. Dvi seserys ir du broliai vis dar buvo nepasidalinę prieš porą dešimtmečių mirusio tėvo turtą.

Pernai Kūčių vakarą Šilutės rajone, Juknaičiuose, susipyko A.Sūdžius ir penkeriais metais jaunesnis jo brolis Linas.

Broliai gyvena tame pačiame name, tik pasidalinę jo dalis ne po lygiai, vyresnysis glaudžiasi viename, o jaunėlis gyvena keturiuose kambariuose.

Apie to vakaro įvykius abu vyrai pasakojo skirtingai. Nukentėjusysis L.Sūdžius tikino, kad girtaujantis brolis, kaip įprasta, švaistėsi peiliu. Todėl Linas stvėrė žarsteklį ir bandė juo apsiginti. Vyresnėlis tvirtino, kad valydamas šulinį brolis užliejo šuns būdą. Papriekaištavęs jaunesniajam Albinas buvęs jo užpultas, gavės į nosį, kambaryje parvertęs ant sofos brolis esą trypęs jo krūtinę.

Kuris sakė tiesą, nežinia, faktas, kad to konflikto metu A.Sūdžius peiliu sužalojo broliui pilvą.

Matyt, vyras bėgo nuo brolio, nes nukentėjusiojo gyvenimo draugė rado jį kieme.

Policininkai pamatavo A.Sūdžiaus girtumą įvykio vietoje, matuoklis parodė 2,69 prom.

Vėliau medikai konstatavo, jog sužalojimas prilyginamas sunkiam, o įstatymas numato už tokį nusikaltimą nuo dviejų iki 12 metų laisvės atėmimo.

Tiesa, teisme paaiškėjo, kad jokių liekamųjų reiškinių po šio sužalojimo L.Sūdžius nejaučia, tačiau teismą jis prašė iš brolio priteisti 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Teismas priteisė pusę šios sumos ir pasiuntė nuteistąjį A.Sūdžių kalėti trejiems metams.

Vyras dar turi teisę apskųsti šį nuosprendį. Jis neabejodamas teigė, kad būtent taip ir pasielgs.

„Negaliu su juo susitaikyti, jis nekalba su manimi. Viskas tik dėl turto. Mama mirė, iki šiol palikimo nepasidalijome. Brolis nori visko vienas, po lygiai jis nenori. Esu nemažai nuo jo nukentėjęs ir geriu iš nevilties, iš apmaudo“, – tvirtino kol kas laisvas nuteistas juknaitiškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juristas

juristas portretas
Tokie "broliai" is vis neverti vadintis broliais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių