Benamiai mirtinai sušalo prie policijos ir nakvynės namų

Atsitraukus pavasariui šaltis ėmė šienauti benamius. Vienas jų nesulaukė pagalbos policijos komisariate, kitas – prie nakvynės namų durų.

Dėl abiejų mirčių pradėti ne tik ikiteisminiai tyrimai. Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovai atlieka savo tyrimą, aiškindamiesi, ar tikrai nesuteikė žmogui pagalbos.

Sekmadienį 20.36 val. Kauno gatvėje, prie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato greitosios medikai konstatavo benamio mirtį.

Tądien jį policijos pareigūnai atvežė į komisariatą apie 18.20 val iš Baltijos prospekto. Žmogus ten tiesiog gulėjo ant žemės. Pareigūnai manė, kad apie 50 metų vyras yra neblaivus.

Policijos komisariato atstovė Jūratė Albrektienė tikino, kad pareigūnai du kartus kvietė medikus, bet jie nevežė akivaizdžiai blogai besijaučiančio vyro į ligoninę. Policijos atstovė teigė, kad policininkai apklausė žmogų ir išleido jį eiti.

Tačiau Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė tikino, kad viskas buvo ne taip.

„Mes tikrinome dokumentus, juose nėra užfiksuota, kad į policiją medikai buvo du kartus kviesti dėl šio žmogaus. Jie važiavo tik kartą ir tą patį konstatavo mirtį. Atliekame vidaus tyrimą, aiškinamės, kaip viskas buvo iš tikrųjų“, – teigė N.Dambrauskienė.

Kitas 66 metų benamis mirė praėjus vos porai valandų po to, kai greitosios medikai jį paėmė prie nakvynės namų. Medikai savo dokumentuose pažymėjo, kad į nakvynės namus vyras buvo neįleistas todėl, kad buvo girtas.

Ligoninėje benamiui diagnozuotas sušalimas ir apsinuodijimas neaiškiais etanolio produktais.

Nakvynės namų taisyklėse teigiama, kad neblaivūs ir apsvaigę asmenys čia neįleidžiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Anonimas

to Anonimas portretas
Na, manau, kad tamsta smarkiai nusišnekėjai. Juk valstybės tarnautojai neliepia pijokams gerti. O kodėl mokesčių mokėtojai turėtų uždirbti ir savo uždirbtais pinigais užtikrinti girtuokliams blaivyklas ir kitas sanatorijas? Jie patys pasirinko tokį gyvenimo būdą - nedirbti, gyventi iš pašalpų, gerti. O jei girtuokliams įsteigtų priverstinio įdarbinimo ir gydymo stovyklas, kur jie dirbtų ir gydytųsi nuo alkoholizmo, tai rėktumėt, kad čia žmogaus teisių pažeidimas. Na, tai jie dabar turi teisę gyventi kaip nori, gerti, sušalti prisigėrus...

Anonimas

Anonimas portretas
juos žudo valstybės tarnautojai , būtu blaivykla ir akoholizmą gydančios įstaigos būtu kitaip , bet matyt seimas su prezidente džiaugiasi

Taigi

Taigi portretas
Kažin iš kur tie benamiai gauna pinigų gerti? Tokie vargšai, nieko neturi, bet va prisigerti tai turi iš ko. Kodėl dirbantieji turi savo uždirbtais pinigais išlaikyti tokius, mokėti jiems pašalpas, kurti jiems nakvynės namus, rūpintis jais? Dirbti tai jie nenori. Juk tas, kur sušalo, tai žinojo, kad girtų į nakvynės namus neįleidžia, tai pats ir kaltas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių