Bėgimą Klaipėdoje nutraukė trenerio mirtis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Klaipėdoje vykusio bėgimo „Gintarinė jūrmylė 2016“ metu netikėtai mirė lengvosios atletikos treneris, teisėjas ir varžybų organizatorius Romas Beržinskas.

Apie tai pranešė Lietuvos lengvosios atletikos federacija. Federacija reiškia užuojautą R.Beržinsko artimiesiems, draugams, mokiniams. 

Renginio organizatoriaus, Klaipėdos miesto bėgimo sporto klubo „Gintarinė jūrmylė“, pirmininkas Linas Bružas naujienų portalui 15min.lt sakė, kad viskas įvyko varžybų pradžioje, per pirmąjį bėgimą, greičiausiai trenerį ištiko širdies smūgis.

Po nelaimės bėgimo varžybos buvo nutrauktos.

Nelaimė įvyko pačioje varžybų pradžioje, finišo liniją kertant pirmojo etapo bėgikui. Ir nors medikai per keliolika sekundžių suskubo gaivinti susmukusį trenerį, jų pastangos buvo nesėkmingos.

R.Beržinsko kolegos įsitikinę, jog kaltas stresas. Esą pries varžybas jį kaustė įtampa, veikiausiai širdis neatlaikė krūvio. Renginio metu jis atliko sekretoriaus pareigas.

56-erių metų R.Beržinskas buvo viešosios įstaigos „Klaipėdos lengvosios atletikos akademijos“ vadovas ir treneris. Lengvaatlečius jis ugdė apie 30 metų. Žymiausi auklėtiniai – Darius Gruzdys ir Natalija Piliušina. R.Beržinsko žmona Jolanta – taip pat lengvaatletė, trenerė, o dukra Viltė – Lietuvos gimnastikos čempionė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Romas buvo puikus žmogus, treneris, draugas. Tai netektis visai sporto bendruomenei. Gili užuojauta šeimai ir artimiesiems , ir visiems jį pažinojusiems.

Rita

Rita portretas
Ateina laikas, kaip reikia mažinti tempą.Gaila žmogaus,galėjo dar gyventi.Faktai rodo, kad viskas turi būti apskaičiuota.Per daug nepaimsi iš jo.

tam Gal

tam Gal portretas
Pritariu jums, nes tie sekmadieninia bėgiotojai, tai gyvi lavonais, bėgiojantys miškais.Geriau eitų mauduytis žiemą jūroje, kaip beKepenis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių