Baltijos jūroje nuskendo jaunas panevėžietis

Paskutinį vasaros savaitgalį, kada žmonės skubėjo į paplūdimius, neišvengta skaudžių nelaimių. Baltijos jūroje, ties Juodkrante, nuskendo panevėžietis. Spėjama, kad jis pakliuvo į duobę. Tai penktoji Baltijos auka šį sezoną.

Juodkrantės gelbėtojai pranešimą, kad šalia moterų paplūdimio skęsta vyras, iš Bendrojo pagalbos centro gavo šeštadienį 15.50 val. Jie išskubėjo į pagalbą.

Juodkrantės gelbėtojų pamainos vadas Vaidas Vingrys pasakojo, kad nelaimės vietoje gelbėtojai buvo po kelių minučių, tačiau vyro nebematė.

Šalia maudęsis vyras pasakojo, kad dar bandė sugriebti į nelaimę jūroje pakliuvusį poilsiautoją, bet nesėkmingai. Jis išsprūdo, panėrė ir dingo.

Gelbėtojai vykdė vyro paieškas. Po 10–15 minučių jis buvo rastas ir pargabentas į krantą. Čia jau laukė greitosios pagalbos medikai. Vyras buvo gaivinamas, bet jam padėti nepavyko.

Paaiškėjo, kad nuskendo 29 metų Panevėžio gyventojas. Į paplūdimį jis atvažiavo dviračiu vienas.

Nelaimės dieną jūra nebuvo audringa. Bangavimas siekė 1–2 balus. Kabėjo geltona – maudytis leidžianti, bet įspėjanti, kad tai pavojinga vėliava.

V.Vingrys spėjo, kad greičiausiai nelaimės vietoje buvo duobė arba susidarė srovė.

„Liudininkas, kuris maudėsi šalia, pasakojo, kad jį taip pat traukė toje vietoje, bet jis paėjo į šoną, pasiekė dugną ir atsistojo, o nuskendęs vyras panėrė“, – teigė pamainos vadas.

Tai penktoji Baltijos jūros auka šį sezoną ties Lietuvos paplūdimiais. Dar du žmonės nuskendo ties Palanga, vienas – Klaipėda, vienas – ties Preila.

Maudynės šeštadienį apie 13.20 val. tragiškai vos nesibaigė ir 24 metų vaikinui iš Radviliškio. Jis su draugais laiką leido Giruliuose. Vaikinas maudėsi jūroje. Šalia buvę žmonės pastebėjo, kaip jis paniro ir ištraukė jį. Atskubėjo gelbėtojai. Vaikinas buvo pargabentas į krantą.

Į nelaimę jūroje pakliuvęs vyras prigėrė vandens, patyrė šoką. Greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę. Spėjama, kad vaikinas buvo neblaivus. Nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Manoma, kad vaikinas vartojo alkoholinius gėrimus su draugais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių