Baltarusių duoneliautojai apskundė žemaičius

Kurčnebyliais prisistatantys baltarusiai kreipėsi į Plungės policininkus teigdami, kad juos apiplėšė vietos gyventojai. Pareigūnai įtaria, ar nebus šis įvykis susijęs su lengvų pinigų trokštančiųjų tarpusavio kova dėl vietos.

Sekmadienį į Plungės policiją kreipėsi 31 ir 21 metų Baltarusijos piliečiai. Abu kaip mokėjo, rodė esą kurti, todėl negalintys ir kalbėti.

Apie patirtas Plungėje skriaudas jie pranešė raštu. Vienas jų teigė, kad šeši nepažįstami vyrai įsodino jį į miniveną ir nuvežę į mišką šalia Kulskių kaimo atėmė iš jo 360 eurų ir ten paliko.

Jaunesnysis teigė buvęs nuvežtas į Stanelių kaimą, jis neteko 190 eurų. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Pasirodo, Baltarusijoje Lietuvos vizas gavę vyrai uždarbiauja duoneliaudami Žemaitijos miestų gatvėse. Kai automobiliai stabteli prie šviesoforo, jie pribėga prie vairuotojo, paduoda jam Europos Sąjungos vėliavėlę ir parodo raštelį, kuriame prašoma už tai duoti pinigų.

Abu vyrai pranešė apsigyvenę Klaipėdoje. Tokiu pat būdu prasimanyti pinigų bando ir moteris, brukanti vėliavėles prie didžiausio prekybos centro uostamiestyje. Neretai ji paduoda vėliavėlę tėvų vedamiems vaikams, o suaugusiesiems pakiša raštelį, kuriame prašoma už vėliavėlę duoti penkis eurus. Ar Plungėje vyrus paauklėjo vietos žemaičiai, dar nežinia.

Jie neatpažino nė vieno iš policijos turimų nusikalsti linkusių žmonių nuotraukų. Gali būti, kad panašiu būdu pasipelnyti iš vakarų Lietuvos žmonių norintys baltarusiai nesutarė dėl veiklos plotų. Pareigūnams vakar dar nebuvo iki galo aišku, ar nukentėjusieji tikrai yra neįgalūs.

Laukta gestų kalbos vertėjų, kurie turėtų padėti išaiškinti bent šį įvykio aspektą. Pareigūnai svarsto, ką galima būtų prikišti baltarusiams – elgetavimą ar eismo trikdymą, o gal abu nusižengimus iškart. Plungės policininkai teigė, kad gavę žinią apie panašius asmenis, pareikalaudavo, kad jie nutrauktų savo veiklą ir kaip galima greičiau išvyktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių