Baigta tirti smurtu prieš žmoną įtariamo buvusio teisėjo byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės prokuratūra baigė tirti smurtu prieš žmoną įtariamo buvusio Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjo Petro Kontrimo bylą.

„Byla yra baigta, rašomas kaltinamasis aktas. Ji šią savaitę tikrai pasieks teismą“, – BNS pirmadienį sakė tyrimą atlikęs prokuroras Bronislovas Razma.

Šalys ikiteisminio tyrimo metu neišreiškė noro susitaikyti, todėl byla bus siunčiama teismui.

P.Kontrimas savo kaltės nepripažįsta. Nukentėjusioji ieškinio nepareiškė.

Baigta byla bus perduota Klaipėdos apygardos teismui. P.Kontrimas bus teisiamas dėl fizinio skausmo sukėlimo. Jam jokia kardomoji priemonė netaikoma

Nuo pernai rudens vykęs tyrimas užtruko, nes šalys reiškė prašymus, rašė skundus.  Be to, byla keliavo į Teisėjų tarybą, kur spręstas klausimas dėl patarimo prezidentei atleisti P.Kontrimą iš pareigų.

P.Kontrimą prezidentė iš pareigų atleido sausio pradžioje.

Įtariama, kad tuometinis teisėjas, būdamas girtas, pernai lapkričio 26 dieną smurtavo prieš žmoną. Teisėjui nustatytas sunkus – 2,68 promilės – girtumas. Be to, teisėjas iš pradžių bandė dėl smurto apkaltinti savo sutuoktinę.

58 metų P.Kontrimas Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirbo nuo 1994 metų. Teisininkas 1982 metais baigė Charkovo teisės institutą, yra dirbęs šaltkalviu, prokuroro padėjėju, tardytoju.

Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos išvadoje apie 2013 – 2015 metų teisėjo darbą rašoma, kad jis darbinėje veikloje su proceso dalyviais bendrauja dalykiškai ir mandagiai, mandagiai bendrauja ir su teismo darbuotojais. Dėl teisėjo elgesio Klaipėdos apygardos teismo vadovybė asmenų ar kolegų pagrįstų nusiskundimų nėra gavusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių