Avarijos byloje – buvusio S. Gaidjurgio bendro priekaištai aukoms

Liepų gatvėje sukėlęs avariją, kurios metu buvo nesunkiai sužeisti du vaikai, klaipėdietis Arminas Graužinis trečiadienį bandė įrodinėti dėl vaikų sužalojimo nesąs kaltas, nors ir sukėlęs eismo įvykį.

Liepų gatvėje sukėlęs avariją, kurios metu buvo nesunkiai sužeisti du vaikai, klaipėdietis Arminas Graužinis trečiadienį bandė įrodinėti dėl vaikų sužalojimo nesąs kaltas, nors ir sukėlęs eismo įvykį.

Sužalojo du vaikus

Pernai lapkričio 26-osios rytas daugybei klaipėdiečių prasidėjo nemalonumais, nes po aštuntos ryto pateko į spūstį Liepų gatvėje.

Čia rytinio piko metu buvo paralyžiuotas eismas viena kelio puse. Tiesa, kelių policininkai po keliolikos minučių ėmėsi reguliuoti mašinų srautą, bet Liepų ir aplinkinėse gatvėse jau buvo išsirikiavusi eilė automobilių.

Šios avarijos kaltininku įvardytas 55-erių A.Graužinis. Jis sukdamas į kairę trenkėsi į pagrindiniu keliu važiavusį "Audi Q5". Automobilis nuo smūgio į galą pakeitė važiavimo kryptį, apgadino dvi mašinas ir rėžėsi į apšvietimo stulpą.

Šios mašinos gale sėdėjo du vaikai, vienam jų lūžo nosies kaulas, kitam – sutrenkta koja.

A.Graužinis tąkart važiavo privalomuoju civiliniu draudimu neapdraustu "Peugeot" markės automobiliu.

Oro pagalvės neišsiskleidė

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas bandė aiškintis eismo nelaimės aplinkybes ir apklausė porą liudytojų bei vieno sužeisto berniuko mamą.

Kaltinamasis teigė, jog dėl avarijos yra iš dalies kaltas, bet suabejojo, ar vaikai buvo sužaloti, o jei ir taip, tai dėl to kalta esanti vairuotoja. Teisiamasis bandė įrodinėti, kad moteris, į kurios automobilį jis įsirėžė, važiavo pernelyg greitai, o vaikai nebuvo prisegti saugos diržais.

Avarija įvyko toje Liepų gatvės vietoje, kur į ją galima įvažiuoti bevarde gatvele nuo sporto klubo bei prekybos centro "Liepa".

"Audi Q5" vairavusi moteris tą rytą, kaip ir kasdien, vežė savo sūnų bei draugų vaiką į mokyklą. Moteris tikino nevažiavusi greičiau nei leidžiama, nes šioje vietoje greitis yra apribotas iki 40 kilometrų per valandą, o ir paskubėti nebuvę galimybės, nes visai greitai ji būtų turėjusi prie šviesoforo sukti į Trilapio gatvę.

Dar vienu argumentu, įrodančiu jos žodžius, tapo jai specialistų pasakyti žodžiai. Moteris domėjosi, kodėl atsitrenkus į stulpą neišsiskleidė oro pagalvės. Žinovai paaiškino, kad automobilio greitis buvo nepakankamai didelis, tad sensoriai pavojaus neužfiksavo.

Turės apmokėti nuostolius

A.Graužinis prašė apklausti du liudytojus, kurie iki šiol nebuvo apklausti. Vienas jų yra jo pažįstamas. Vakar kaltinamasis nenorėjo kalbėti, nes įtarė iš nukentėjusiųjų pusės klastą. Mat "Audi Q5" vairavusi moteris paprašė apklausti dar vieną liudytoją.

"Kai po įvykio buvau nuvežtas į ligoninę, mačiau abu vaikus, jie linksmi lakstė ir visiškai neatrodė nukentėję", – tikino A.Graužinis.

Jis prašė teismą apklausti teismo medicinos ekspertą, kuris nustatė abiejų berniukų sužalojimų lygį, bei specialistą, tyrusį avariją.

Kadangi kaltininkas neturėjo privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, patirtą turtinę žalą nukentėjusiajai atlygino draudikų biuro įpareigotas tai padaryti "Lietuvos draudimas".

Vieno nukentėjusio berniuko mama, sudaužytos mašinos vairuotoja patvirtino, kad vaikai nukentėjo nežymiai, jos sūnui nereikėjo net pirkti vaistų, bet abu vaikai labai išsigando, todėl įstatyminės atstovės tikisi, kad draudimas atlygins neturtinę žalą.

Vieno berniuko stresas tėvų vertinamas tūkstančiu, o kito – pusantro tūkstančio eurų. Šiuos pinigus kompanija išmokės, jei teismas priims A.Graužinio atžvilgiu apkaltinamąjį nuosprendį. Vėliau išmokėta suma bus išieškota iš kaltininko.

A.Graužinis dėl savo kriminalinės praeities yra pripažintas pavojingu recidyvistu, jis buvo siejamas su Sigito Gaidjurgio gauja, drauge teisiamas ir sulaukė 9 metų nelaisvės bausmės. Todėl šioje byloje nuolaidų tikėtis jis negali.

Pasak prokuroro Juozo Syko, šiam asmeniui gali būti skiriama ne mažesnė nei vidutinė sankcijos numatyta bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurelija

Aurelija  portretas
Nelabai supratau ,prie ko čia eismo įvykis ir teistumas ?

žinoma ,

žinoma , portretas
kad nekaltas. henytė, ir tas už nieką pasodintas, o čia kažkoks "nubėk--atnešk" sakyčiau-į Luvrą jį.

ddr

ddr portretas
nepasiseke vyrukui :) pakliuvo ant rimtos mamytes :) praejo jau ju laikai - niekas nesiskaito :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių