Atsisveikinimas su jūra vos nesibaigė tragedija (gelbėjimo video)

Atsisveikinimas su jūra garbaus amžiaus kauniečiui vos nesibaigė tragedija. Silpnai matantis vyras prarado koordinaciją ir pradėjo skęsti. Į krantą pensininką pargabeno gelbėtojai.

Nelaimė Pirmosios Melnragės paplūdimyje įvyko pirmadienį apie vidurdienį. Į pliažą atėjo du garbaus amžiaus draugai iš Kauno. Poilsiautojams ši diena buvo paskutinė pajūryje.

Vyrai ruošėsi grįžti namo ir norėjo atsisveikinti su jūra – dar kartą joje išsimaudyti. Vienas iš draugų – 62 metų vyras – sunkiai mato. Jam yra suteikta pirmoji neįgalumo grupė.

Poilsiautojas įbridęs giliau į jūrą prarado koordinaciją ir pradėjo skęsti. Gelbėtojai pastebėjo į nelaimę pakliuvusį žmogų ir išskubėjo į pagalbą. Vyras pargabentas į krantą.

Į paplūdimį buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai.

Tačiau, pasak biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, pensininkas vykti į ligoninę griežtai atsisakė.

„Vyras tvirtino, kad jam šiandien reikia grįžti į Kauną“, – tvirtino pavaduotojas.

Nelaimės metu jūra buvo rami. Skendęs vyras buvo šiek tiek išgėręs. Jam nustatytas 0,11 promilės girtumas.

Uostamiesčio gelbėtojai jau dirba mažesnėmis pajėgomis. Veikia tik postai prie pagrindinių įėjimų į pliažus: Pirmojoje Melnragėje, Antrojoje Melnragėje, Giruliuose, Smiltynės centrinė gelbėjimo stotis ir postas prie Naujosios perkėlos.

„Dalis darbuotojų buvo studentai. Pasibaigus vasarai, jiems reikėjo grįžti į mokslus. Susitvarkome. Yra sumažėję ir poilsiautojų srautai, lyginant su vasara“, – pasakojo pavaduotojas.

Savaitgalį uostamiesčio paplūdimiuose buvo daug žmonių. Jie džiaugėsi greičiausiai paskutinėmis saulėtomis dienomis. Gelbėtojams teko ieškoti ir pasiklydusių vaikų, ir drausminti girtaujančius asmenis.

„Šiaip viskas pakankamai ramiai. Jaučiasi, kad ne vasara, o ruduo. Žmonės mėgaujasi paskutinėmis šiltomis dienomis“, – pastebėjo A.Siakki.

Uostamiesčio gelbėtojai paplūdimiuose tradiciškai budės iki rugsėjo 15-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Ko jus stebites? Kai straipsnius raso "pienburniai" zurnalistai,tai jiems pagyvene yra 50-meciai,o 60-ies ir vyresni - jau garbaus amziaus. Durniu laivas ta Lietuva,nei pridet nei atimt.

argi,

argi, portretas
pensininkas jau ne žmogus?Nors nesu dar to amžiaus,bet man kelia pasipiktinimą toks žmogaus įvardinimas.Pensijinis amžius ilginamas iki 65,tad šiuo metu vyrai pensininkais tampa vos ne 64 metų,bet vis vien tai ŽMONĖS!!!

Senelis bet dar ne pencinykas

Senelis bet dar ne pencinykas portretas
Ar 62-ji jau yra garbus amžius vyrui? Matyt rašė dvyliktokė Spiriūtė.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių