Atpildo A. Zabolotnui išvengti nepavyko

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto apylinkės teismas pasiuntė lygtine bausme nuteistą mirtinos avarijos kaltininką už grotų.

Taip buvo patenkintas Klaipėdos apygardos probacijos tarnybos prašymas panaikinti 58 metų Aleksandrui Zabolotnui teismo skirtą dvejų metų laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimą. Vyras pasiųstas į atvirąją koloniją.

Praėjusių metų vasaros pradžioje Klaipėdos miesto apylinkės teismas A.Zabolotnui, savo automobiliu mirtinai sužalojusiam pėsčiųjų perėja ėjusią moterį, skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams.

Avarijos kaltininkui taip pat buvo uždrausta vairuoti transporto priemonę trejus metus, jis buvo įpareigotas žuvusios moters artimiesiems atlyginti neturtinę žalą.

Nepaisydamas teismo sprendimo, nuteistasis rudenį vis tiek vairavo automobilį. Vyras teisinosi, kad važiavo paimti blogai pasijutusios žmonos. Šis paaiškinimas teismo neįtikino ir A.Zabolotnui buvo skirta bauda.

Spręsdamas klausimą dėl bausmės vykdymo atidėjimo panaikinimo teismas atsižvelgė į tai, kad rugpjūtį nuteistasis dar kartą vairavo automobilį neturėdamas tokios teisės ir darė tai būdamas neblaivus.

Už tai jis buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn. Teismo priimtą nutarimą dėl šio įvykio dar galima skųsti.

Įvertinęs šias aplinkybes, teismas tenkino probacijos tarnybos teikimą ir panaikino nuteistajam laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimą. Bausmę nustatyta atlikti atvirojoje kolonijoje.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartį dar galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sugerovas

sugerovas portretas
ka ta tarnyba tirs ka gere ar samagona ar pilstuka kiek gere is kokio cerkucio ar is pacios bonkes ka uzkando tirs tirs tirs ir bus tirks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių