Atostogų finale – trys karstai

Juodąjį pirmadienį atostogų džiaugsmus pajūryje užgožė poilsiautojų mirtys. Beveik vienu metu Baltijos jūra pasiglemžė dviejų vaikų ir suaugusiojo gyvybes. Tą pačią dieną Palangos ir Šventosios paplūdimiuose skendo dar 6 žmonės, bet visus juos pavyko išgelbėti.

Skendo keturi vaikai

Saulėtas dangus, šiltas vanduo ir banguota jūra nuslopino poilsiautojų budrumą ir atsargumą.

Matydami raudoną vėliavą pajūryje, kuri reiškia, jog maudytis griežtai draudžiama, žmonės veikiausiai tai vertino kaip pajūrio gelbėtojų kaprizus. Ir dauguma draudimų nepaisė.

Kai kuriems už tai teko sumokėti siaubingą kainą.

Pirmadienį Palangos paplūdimiuose skendo 6 žmonės, iš jų – keturi vaikai. O ten, kur gelbėtojų nebuvo, jūra pasiglemžė tris gyvybes.

Žuvo du vaikai ir suaugęs vyras, bandęs gelbėti skęstantį sūnų. Žuvusieji – iš Kauno rajono ir Panevėžio.

"Kaip vyko visa drama, sunku pasakyti, nes mūsų gelbėtojai ten nebudi, ten nėra postų, nes paplūdimiai – laukiniai, priklauso Klaipėdos rajono teritorijai. Gavome pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, kad vaiką neša į jūrą. Mūsų gelbėtojai išskubėjo į įvykio vietą. Ten jau pati mama sugebėjo ištraukti savo vaiką iš vandens, kito vaiko, buvusio kartu, neberadome", – pirmadienio įvykius pasakojo Palangos gelbėjimo stoties vadovas Jonas Pirožnikas.

Dvi nelaimės vienu metu

Taigi pirmadienį po pietų buvo gautas pranešimas, kad Nemirsetos paplūdimyje skęsta vaikas.

Be pajūrio gelbėtojų, atskubėjo ir ugniagesiai, tačiau vaiko vandenyje jau nebuvo matyti.

Prieš atvykstant narams, ugniagesys ir nelaimės vietoje buvęs žmogus, apsirišę virvėmis pradėjo vaiko paieškas.

Vėliau darbus vandenyje tęsė narai, jiems talkino sraigtasparnis. Tik vėlai vakare buvo aptiktas 11-os metų berniuko kūnas.

Tą pačią dieną buvo gautas dar vienas pranešimas, kad už kilometro, tame pačiame paplūdimyje, nuskendo dar du žmonės: 12-os metų berniukas ir 45-erių jo tėtis.

"Pradžioje galvojome, kad čia tas pats pranešimas. Kaip paaiškėjo, įvyko dar viena nelaimė, nuskendo tėvas su sūnumi. Gelbėtojai juos ištraukė, dar bandė gaivinti, bet buvo per vėlu. Pirmadienį jūra buvo labai pavojinga, iškelta raudona vėliava, maudytis griežtai draudžiama. Palangos ir Šventosios paplūdimiuose mes dirbome išsijuosę, išgelbėjome 6 asmenis, tarp jų – keturis vaikus. Ką veikia jų tėvai? Jie nenori girdėti mūsų įspėjimų, jie tvirtina, kad mes varžome jų teises. Esą Lietuva yra laisva, ir jie daro, ką nori", – piktinosi J.Pirožnikas.

Šitas laisvės troškimas pirmadienį paženklintas trimis karstais.

Šią vasarą tai pirma baisi tragedija Palangos pajūryje, nei pernai, nei užpernai nuskendusiųjų nebuvo.

Pernai Palangos savivaldybės pajūryje išgelbėti 8 žmonės, šiemet – jau 12.

Pajūryje – pavojingas reiškinys

Ne mažesnė įtampa pirmadienį buvo ir Klaipėdos paplūdimiuose. Žmonės ir čia nepaisė raudonos vėliavos.

"Vanduo šiltas, jūra banguota. Bangos jiems – kaip pramoga, ir niekas nenorėjo girdėti, kaip tai pavojinga. Gelbėtojai nuolatos patruliavo ir perspėjo poilsiautojus, kad draudžiama maudytis. Vieni klausė, kiti ne. Tėvai nuolat leidžia vaikams maudytis, kai kabo raudona vėliava. Pirmadienį jūra buvo itin pavojinga. Po štormo ėmė rimti vėjas, mažėjo bangos ir sustiprėjo jūros trauka. Tai pats pavojingiausias reiškinys. Šią vasarą išgelbėjome 5 žmones, iš jų – keturis vaikus", – teigė bendrovės "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Per pastaruosius septynerius metus Klaipėdos pajūryje nuskendo du žmonės.

Pagrindinė problema – poilsiautojai paplūdimyje pamiršta apie savo saugumą, nori pailsėti, pernelyg atsipalaiduoja, neprižiūri savo vaikų.

"Jie galvoja, kad jeigu kas ir skęs, tai – tik ne jie. Jie į bangas žiūri kaip į pramogą. O jūra klastinga ir kiekvienu momentu gali pasiimti savo auką", – įspėjo A.Siakki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
8dieną Girulių poste , 20 val. trys gelbetojai, palikę savo laktą, atsiprašau, aukštą bokštą raudonais ,,trūsais,, praplaukė bujas ir pliuškenosi, kedenosi toliausiai nuo ženklų kaip trys undinai.Galiausia vienas iš jų ėmė triusikėliais virš galvos mojuoti, aš telefonu filmuoti.Pamatė, liovėsi.To fone šventvagiškai nuskambėjo merginos iš garsiakalbio balsas, kad plaukti už ženklų griežtai draudžiama.Kažkaip negera, kai stebi tokius kūdus, šėliojančius gelbėtojus.

tik

tik portretas
Skaudu, bet tik jei patys ir kalti. Užuojauta jų artimiesiems.

riki tiki tavi

riki tiki tavi portretas
atsimenu sena animacini filmuka,ten tokia stora darzo ziurke,beje labai emociskai jautri,verke,cituoju galbut netiksliai - tevai,kurie nepriziuri savo vaiku,tie skesta balose, - labai ciniska,bet labai ir teisingas ziurkes pastebejimas,pasiziurekit kas nematet,pavadinimo neastimenu,pagrindiniam vaidmeni buvo zvereliai mangustos
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių