Vogtas apynaujas mašinas slėpė sode

Tikru trileriu virto apynaujų automobilių vagystė mašinų prekyba užsiimančiam Rimantui Čekiui. Per 4,5 valandos kretingiškiams pavyko surasti vogtų automobilių slėptuvę.

Tikru trileriu virtopraėjusį sekmadienį paryčiais įvykdyta apynaujų automobilių vagystė mašinų prekyba užsiimančiam Rimantui Čekiui. Per 4,5 valandos kretingiškiams pavyko surasti vogtų automobilių slėptuvę.

Neapsaugojo net šuo

Ne vienerius metus automobiliais prekiaujantis ir juos remontuojantis kretingiškis pasakojo, kad vagystę išaiškinti jam padėjo teisėsaugininko įgūdžiai.

„Turėjau dvi galimybes – arba sekmadienį apsikabinęs žmoną verkti, arba pasitelkus logiką ir ryšius imtis automobilių paieškos“, – pasakojo R.Čekys.

Privačiame name Laukų gatvėje gyvenantis vyras tai, kad į jo valdas buvo įsilaužta, pastebėjo sekmadienį apie 5.30 val.

„Kiekvienas pasijustų lyg išprievartautas. Juk kažkas įsibrovė į mano namus. Ir taip gali nutikti bet kam. Tai parodė, kad jau buvau praradęs budrumą, per daug pasitikėjau savimi“, – kalbėjo R.Čekys.

Vagišiai nepabijojo, kad būsto šeimininkas, buvęs policijos tardytojas, išvydęs įsibrovėlius, galbūt net išsitrauks ginklą.

„Čia juk ne Čikaga, kur žmogus drąsiai ginklu gina savo nuosavybę. Nepadėjo net šuo voljere. Tiesa, haskių veislės šuo, matyt, tik mėlynas akis pavartė, pamatęs įsibrovėlius. Bet negaliu ant jo pykti, belieka tik save kaltinti“, – kalbėjo verslininkas.

Įsibrovimo naktį vyras su žmona buvo namuose, tačiau niekas negirdėjo jokių pašalinių garsų.

Tik paryčiais buvo aptikta, kad iš lauke esančio garažo kažkas išvairavo 2010 metais pagamintus „Toyota Yaris“ ir „Toyota Prius“.

„Kiekvienas automobilis vertas 25 tūkst. litų. Būtų buvę nemažai nuostolių, bet aš ir tam buvau pasiruošęs. Mašinos – ne mano, jos čia buvo paliktos remontui“, – kalbėjo vyras.

Slėpė soduose

Automobilių vagims savotiškai pasisekė – „Toyota Yaris“ jau buvo registruota Lietuvoje, o mašinoje gulėjo ne tik registracijos, bet ir draudimo dokumentai, techninės apžiūros talonas. O štai „Toyota Prius“ buvo su tranzitiniais numeriais.

„Aš manau, kad vagims kažkas sukliudė. Gal jų žvalgai pranešė apie mieste pasirodžiusius patrulius. Nujaučiau, jog mašinos gali būti kažkur netoliese, gal penkių kilometrų spinduliu, vadinamajame „atstoinike“, kur vagys paslepia mašinas iki kol jos saugiai bus išgabentos“, – pasakojo kretingiškis.

Ankstų sekmadienio rytą R.Čekys telefonu ant kojų sukėlė ne tik buvusius kolegas, bet ir visus pažįstamus, kurie galėjo būti naudingi dingusių mašinų paieškoje.

„Klausinėjome visų, net vaikų ir benamių. Buvo kelios versijos, kur galėjo būti slepiami automobiliai. Patikrinus vieną iš vietų netoli Kretingos centro, pavyko aptikti mašinas“, – pasakojo R.Čekys.

Automobiliai buvo rasti sodų bendrijoje „Vienybė“, vos keli kilometrai nuo Kretingos centro.

„Juk tai ideali vieta – apleisti, seni sodai. Augmenijos daug, viskas gerai paslėpta nuo pašalinių akių. Pensininkai savo sodų derlių jau nusiėmė, todėl ten mažai gyvybės“, – pasakojo kretingiškis.

Mašinos laukė Marijampolėje

Tačiau kriminalistai išvydo, kad mašinos stovi be valstybinių numerių. Buvo dingę ir automobilių rakteliai.

„Manau, jie būtų smogę antrą kartą. Turėdami raktelius ir numerius, jie galėjo atvažiuoti ir antrą kartą pavogti mašinas. Būtų buvęs netikėtas atvejis“, – kalbėjo verslininkas.
R.Čekys svarstė, kad jei vagys būtų išgabenę mašinas iš Klaipėdos apskrities, kažin ar būtų pavykę jas rasti.

„Ne tik Palanga garsėja automobilių vagimis, Kretinga taip pat turi savo "autoritetus", o nauja karta užaugo gana įžūli“, – pasakojo vyras.

R.Čekys turės nemažų rūpesčių, kadangi pradingo mašinų dokumentai, jas teks vėl registruoti ir gauti valstybinius numerius.

„Mes tas 4,5 valandos ieškojome visur, kur tik įmanoma. Informacija apie automobilį su tranzitiniais numeriais buvo pranešta net Marijampolės pareigūnams. Todėl, kad iš čia į Kazachstaną kas dieną pajuda šimtai automobilių“, – pasakojo R.Čekys.

Jis pripažino, jog be policijos pareigūnų pagalbos būtų neišsivertęs.

„Apie 9.30 val. mašinos jau buvo kieme, o kriminalistai tikrino pirštų atspaudus“, – kalbėjo R.Čekys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
rimai ,parasyk savo numeri i dikusiju langeli ir as tau paskambinsiu.

luozas

luozas portretas
cekiui rimantui.rimai parasyk savo telefono numeri turesim linksmo ir gero juoko bus labai idomu pakalbeti.

Anonimas

Anonimas portretas
rimai man labai labai reikia tavo telefono numerio
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių