Apklausa: klaipėdiečiai jaučiasi saugūs

Paradoksalu, tačiau neseniai atlikta apklausa parodė, kad pačiose pavojingiausiose miesto zonose gyvenantys klaipėdiečiai jaučiasi saugūs.

Paradoksalu, tačiau neseniai atlikta apklausa parodė, kad pačiose pavojingiausiose miesto zonose gyvenantys klaipėdiečiai jaučiasi saugūs.

Vykdė apklausą

Neseniai Klaipėdos savivaldybės užsakymu buvo atlikta uostamiesčio integruotų investicijų teritorijos, apimančios nuo Baltijos prospekto, Giraitės ir Nidos gatvių iki Danės, Naujosios Uosto ir Naujojo Sodo gatvių, gyventojų apklausa.

Lapkričio mėnesį vykdytos apklausos metu į klausimus atsakė 400 šios teritorijos gyventojų.

Dauguma apklaustųjų gyvena jiems priklausančiuose butuose, yra dirbantys arba plėtoja verslą, daugiausia respondentų – turintieji vidurinį arba aukštąjį išsilavinimą.

Minėtos teritorijos gyventojų teigimu, čia užtenka bendrojo lavinimo įstaigų, o ikimokyklinių pasigenda tik Sausio 15-osios ir Bangų gatvių  gyventojai.

Klaipėdiečiai nesiskundžia ir sveikatos priežiūros įstaigų stygiumi miesto dalyje, kur buvo atlikta apklausa. Gyventojams pakanka ir prekybos įstaigų jų rajone.

Jaučiasi pamiršti

Tačiau dauguma šios teritorijos gyventojų pasigenda bendrąjį ugdymą papildančių ugdymo įstaigų.

Į kelis klausimus plačiausiai atsakė Mokyklos gatvės rajono gyventojai. Jų teigimu, rajone stinga stacionarių socialinių paslaugų teikėjų, trūksta ir informacijos apie nestacionarius paslaugų teikėjus. Gyventojai mažai žinių gauna ir apie socialinės pagalbos teikimą namuose.

Mokyklos gatvės rajono gyventojus liūdina ir daugiau pamirštų sričių jų rajone – pasigendama kultūros, sporto ir aktyvaus laisvalaikio, maitinimo, nusikaltimų prevencijos paslaugas teikiančių įstaigų.

Tikino nenukentėję

Neseniai vykdytos gyventojų apklausos rezultatai atskleidė nemažai paradoksalių dalykų.

Nors daugiau nei pusė apklaustųjų pripažino, kad daugiau lėšų reikėtų skirti saugumui užtikrinti, tačiau panaši dalis jų patvirtino, kad savo rajone jaučiasi saugūs.

Net 89 proc. apklaustųjų teigė, kad per metus nėra nė karto nukentėję savo gyvenamajame rajone. Likusi dalis dažniau nukentėjo nuo gatvės plėšikų.

Daugiausia saugiai besijaučiančių klaipėdiečių gyvena Sausio 15-osios–Bangų bei Naikupės – Dubysos gatvių rajonuose.

Nesaugiausiai jaučiasi klaipėdiečiai, įsikūrę Kauno–Paryžiaus Komunos gatvių rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Str.

Str. portretas
Aš jaučiousi laba nesaugus:mokesčiai kyla, darbą galiu prarasti bet kuria minute, naujas darbo kodeksas kėsinasi atiduot mane į visiška vergove,gali neužtekti pinigu daktarams,maistui, vaistams;valdžia-meluoja, teismai-korupciniai-neteisingi, pabėgėliai galimai gyvens geriau už mene o aš jiems tarnausiu

melas, mes nesaugus

melas, mes nesaugus portretas
kas mate kur policija patruliuojant ,NIEKAS ,zmones plesia vakarais ypac pietiniuose rajonuose tamsiu metu geriau neiti, o pats baisiausias dalykas yra duju terminalas , apie kuri nesenai rase kad saugo jie kazkokie rusai kurie net zino kaip ji pasprogdinti, koks saugumas ant duju bombos sedeti, kas kompensuos nuostolius zmonems jei sprogs tas laivas su dujom ir sulygins klaiped su zeme ,valstybe turetu bent jau apdrausti savo saskaita visus klaipedecius ir ju turta nuo duju laivo sprogimo!!!!!!!!

Debreceno gatvė

Debreceno gatvė portretas
pasivaikščiokit, kai tamsu: anksti ryte, vakare.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių