Apgavikai ir vėl maldauja pinigų

Žmones papiktino įvairiose miesto vietose nuolat pasirodantys du išmaldos prašytojai. Tas pačias melagystes praeiviams suokianti elgetautojų pora jau spėjo pagarsėti visoje Klaipėdos apskrityje.

Prašo autobuso bilietui

Pastarąjį kartą tie patys pinigų prašinėtojai buvo užfiksuoti Taikos prospekte prie vieno prekybos centro. Apie tai pranešė pilietiški gyventojai.

Scenarijus – tradicinis: du apsimetėliai kaulija iš praeivių pinigus ir juos išleidžia svaigalams.

"Aplink parduotuvę ir gyvenamuosius namus slankioja apysenė moteris, kuri dirbtinai verkia ir prašo pinigų autobusui. Visiems pasakoja tą pačią istoriją: kad grįžo iš Anglijos, o banko kortelė – užblokuota. Man sakė, kad jai labai reikia nusigauti į Debreceno gatvę, iš ten – į autobusų stotį, o paskui esą eis į Herkaus Manto gatvę. Buvo gana vėlus vakaras, todėl pasisiūliau iškviesti ir apmokėti taksi, jei jau taip dega. Tačiau atsisakė. Galiausiai alkoholio kvapas išdavė, jog moteriai nei autobusų stoties reikia, nei panaikinti kortelės blokavimo", – dėstė vienas klaipėdietis.

Jo teigimu, moteris slampinėja su tamsiaplaukiu vyriškiu, kuris paprastai laukia kur nors netoliese. Prašo pinigų ir bando sugraudinti žmones melagingomis istorijomis.

Kimba prie vaikų

Įtartinas minėtos poros elgesys užkliuvo ne vienam praeiviui. Liudininkai pasakojo neseniai tuos pačius žmones matę miesto centre, taip pat autobusų stotyje.

"Vieną ankstų rytą šmirinėjo ir M.Mažvydo alėjoje. Sakė, kad reikia nuvažiuoti pas dukrą į Paryžiaus Komunos gatvę. Skubėjau, tad nesuabejojusi daviau vieną eurą", – sakė vienas moteris.

Esą į badaujančią ar alkoholikę elgetautoja nebuvo panaši.

"Tiksliai žinau, kad anksčiau žmonės juos matydavo Šilutėje. Kadangi miestas mažas, tai netruko pagarsėti ir, matyt, teko persikelti į Klaipėdą. Gyventojai patys kalti, kad viskuo tiki. O jei duoda, ko neimti?" – samprotavo klaipėdietis Ignas.

Maža to, gudragalviai kaulija pinigus ir iš vaikų.

Vaiko širdis didelė, savo pietų pinigėlius atidavė.

"Vienuolikmetė dukra kartą man pasipasakojo, kad verkiančiai moteriai paaukojo vieną eurą autobuso bilietui. Neva ši ponia norėjo nuvažiuoti į policiją. Vaikas jautėsi tarsi kokį žygdarbį atlikęs. Dėl tokių žmonių neliks pasitikėjimo tais, kuriems iš tiesų reikalinga pagalba. Vaiko širdis didelė, savo pietų pinigėlius atidavė, tai negi čia pyksi", – apmaudavo Gintarė.

Ragino nebūti patikliems

Šie išmaldų prašinėtojai Klaipėdoje toli gražu ne vieninteliai. Bandoma prisidengti ir neįgalumu ar mažamečiais.

Pietinės miesto dalies gyventojų nerimą neseniai sukėlė vidutinio amžiaus romė, kuri su savimi vedžiojasi berniuką.

Esą ta pati čigonė dažnai trinasi su mažamečiu prie vadinamajame Žvejybos uoste ar Taikos prospekte esančių prekybos centrų.

Žmonės svarstė – mokyklinio amžiaus vaikas dienomis turėtų būti ne gatvėje, o pamokose.

Kad moteris išties naudojasi vaiku siekdama pasipelnyti, neabejojo ir uostamiesčio pareigūnai.

Kaip sakė Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga, patruliai su miesto savivaldybės kontrolieriais atlieka bendrus patikrinimus ir elgetautojus baudžia.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys ragino nepasiduoti tokioms manipuliacijoms ir pinigų laisva ranka bet kam nedalyti. Geriau jau nupirkti maisto produktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Si aprasyta moteris ir as sutikau prie akropolio. Buvau girdejusi is kitu apie ja. Pokalbi pradejo ta pacia istorija, prisidengusi burna saliku, jautesi alkoholio kvapas. Paminejau, kad neduosiu pinigu, nes ta istorija jau girdeta is kitu pazistamu. Tada dar paprase su asarom, sakau kadangi ta istorija jau girdejau is kitu, nepasitikiu ja, jei taip blogai kreipkites i policija, gal nukreips. A sako nu gerai.

zardinis

zardinis portretas
yra ir zardej toks Marius kaulitojas. praso visu praeiviu cigaretes arba pinigu, kad galetu nueiti i cazino pazaisti (pakeliu-atiduosiu).

o man

o man portretas
patinka viena poniutė . kuri jau antrus metus laidoja seserikę Pati žegnojasi , visa juodai apsirengusi ir ašaros upeliais teka Argi atsakysi tokiam žmogui? Bet kai po pusmečio atėjo trečią kartą . nebeišvėriau Ir kokia buvo jos reakcija-neatspėsit Vo b//// reiks užsirašyti kur jau buvau.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių