Žymaus filosofo vardas bibliotekai kainuos

Per artimiausią uostamiesčio tarybos posėdį turėtų būti nuspręsta, ar Klaipėdos savivaldybės viešajai bibliotekai bus suteiktas filosofo Imanuelio Kanto vardas. Teigiama, kad šio garsaus vardo suteikimas bibliotekai padidintų jos reprezentacinį svorį, tačiau tai kainuos.

Bibliotekai suteikti I.Kanto vardą siekiama jau nuo šių metų pavasario, bet tik baigiantis metams miesto politikai galbūt pritars šiai iniciatyvai.

Istorinę medžiagą savo idėjai pagrįsti rinkę iniciatoriai pabrėžė, jog šalia visų I.Kanto nuopelnų akcentuojama, jog XVII a. Mėmelyje gyveno trys I.Kanto šeimos kartos – proseneliai, seneliai, tėvas ir dėdė.

Jie buvo krikštyti, tuokėsi senojoje ir naujojoje Šv.Jono bažnyčioje, čia buvo ir palaidoti. Filosofo prosenelis, senelis ir tėvas buvo balniai.

Pats I.Kantas ir gimė, ir mirė Karaliaučiuje.

Manoma, jog filosofo vardas bibliotekai suteiktų daugiau reprezentacinio svorio, įstaigai atsirastų galimybių tapti žmonių traukos centru, skleidžiančiu Klaipėdos paveldą ir už Lietuvos ribų.

Vis dėlto net ir toks taurus siekis turi savo kainą.

Aiškinamajame Klaipėdos savivaldybės specialistų paruoštame rašte rašoma: "Dabartinė bibliotekos reklama nebeatitinka tikrovės, o atnaujinti reklamą tikslinga kartu su bibliotekos pavadinimo pakeitimu, jei savivaldybės taryba pritartų šiam sprendimui. Numatomos išlaidos visų bibliotekos padalinių reklamai – apie 6 tūkst. eurų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzefa

Juzefa portretas
Ar vardas teikia įstaigai reprezentacinį svorį, ar jos kolektyvo veikla? O gal reiktų keisti Šikšnelį ir naujinti kolektyvą į kūrybiškesnį ir veiklesnį. O I.Kanto vardą galima suteikti kitai, to vardo vertai įstaigai.

pastebejimas

pastebejimas portretas
O tai A.Schopenhauer ar F.Nietzsche visai nežymus filosofai ir tiesiog veltui!

Se

Se portretas
Siūlyčiau šiuos 6000 Eur išskaičiuoti iš miesto tarybos narių atlyginimo, kurie balsuoja už pavadinimo keitimą. Turbūt jie yra pertekę pinigais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių