Žvejybos uosto rajone šurmuliavo kaimynai

Penktadienį vadinamojo Žvejybos uosto gyventojai jau ketvirtą kartą buvo kviečiami švęsti Kaimynų dieną. Kol mažieji klaipėdiečiai pramogavo batute, jų tėvai gėrė arbatą, šnekučiavosi, atliko mankštą.

Šventės iniciatorius miesto tarybos narys Saulius Liekis atkreipė dėmesį, kad tokie susitikimai būtini, norint artimiau pažinti kaimynus, išgirsti apie jų rūpesčius ir džiaugsmus.

Kaimynų sueiga vyko pievelėje tarp Nidos ir Sulupės gatvių. S.Liekis pasakojo, kad pirmais metais dalyvių skaičiumi šventė buvo kuklesnė ir apėmė tik porą namų. Vėliau prisijungė ir kitų daugiabučių gyventojai.

„Šiemet pirmą kartą mūsų renginyje dalyvavo ir visuomenes sveikatos biuro specialistai, jų užsiėmimai labai pasiteisino. Žinoma, norėtųsi, kad ne tik vaikų, bet ir pačių kaimynų ateitų daugiau, kad jie pasidalytų savo džiaugsmais ir vargais“, – kalbėjo pašnekovas.

Renginyje lankėsi ir Klaipėdos policijos Bendruomenės pareigūnai, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai. Pastarieji surengė kaimynams smagią mankštą, norintieji galėjo atlikti kūno masės analizę, pasikonsultuoti mitybos ir sveikos gyvensenos klausimais.

Ta pačia Europos kaimynų dienos proga ketvirtadienį Klaipėdos policijos Prevencijos skyriaus pareigūnai kaimyniškai pakvietė klaipėdiečius „kavai su policininku“. Gyventojai buvo raginami atvykti kavos bei pyrago ir maloniai aptarti kylančias problemas, klausti patarimų.

Susitikime dalyvavo ir Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai. Paragauti policininkų paruoštos kavos prie Žvejo paminklo stabtelėjo ir Klaipėdos miesto meras.

Kaip sakė Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė, žmonės teiravosi pačių įvairiausių klausimų. Juos domino, kaip elgtis, jei triukšmauja kaimynai, gyvūnų laikymo taisyklių nuostatos, eismo saugumo klausimai ir daug kitų dalykų.

Su mažaisiais susitikimo dalyviais bendravo, balionus jiems teikė ir saldainiais vaišino policijos bičiulis Amsis.

Klaipėdos pareigūnai, laikydamiesi bendros Lietuvos policijos nuostatos kuo mažiau dirbti kabinetuose ir kuo daugiau – tiesiogiai bendraujant su žmonėmis, ir ateityje žada organizuoti panašius susitikimus.


Šiame straipsnyje: KlaipėdaKaimynų diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

To getas

To getas portretas
Nu bet tu ir traumuotas. Tau reikia rimtu specialistu pagalbos

getas ne rajonas

getas ne rajonas portretas
Padegt, uzpilt zemem, sulygint, ir atiduot uostui toki rajona.Kaip zmones gali gali gyvent tokioj skylej, baisu. Miesto PULINYS IR GEDA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių