Žvejų rūmuose varžėsi šokėjai iš visos Lietuvos

Žvejų rūmai šeštadienį prisipildė vaikų klegesio ir šurmulio. Čia vyko XVI šokių festivalis konkursas „Šokio vizija“.

Į renginį atvyko 800 šokėjų iš visos Lietuvos. Jie demonstravo pačių įvairiausių šokių stilių, tarp kurių ir klasikinis, ir tautinis, ir gatvės, ir sportiniai, ir hip-hopo – kompozicijas.

„Festivalį „Šokio vizija“ organizuojame kasmet. Anksčiau sulaukdavo ir svečių iš kitų šalių – Estijos, Latvijos, Rusijos. Šiemet konkursas vyksta tik Lietuvos mastu“, – pasakojo šokių festivalio sumanytoja, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų tautinių šokių ansamblio „Vijurkas“ meno vadovė, choreografė Violeta Šleinienė.

Paprastai festivalyje dalyvauja apie 600 dalyvių. Šiemet jų skaičius šoktelėjo iki 800.

„Susidomėjimas labai didelis. Žvejų rūmai vos sutalpina“, – džiaugėsi renginio sumanytoja.

Festivalio atidarymo metu šokėjai pateikė siurprizą savo mamoms. Vyko pasirodymas, skirtas Motinos dienai paminėti. Į orą kilo balionai, mamoms įteiktos gėlės.

„Motinos dieną mūsų kolektyvas buvo išvykęs ir negalėjome pasveikinti mamų. Tad tą darome šiandien“, – tvirtino V.Šleinienė.

Šokėjų pasirodymai vertinti septyniose kategorijose, kurios suskirstytos pagal dalyvių amžių, šokių stilius. Šokius vertino penki komisijos nariai iš Kauno, Mažeikių, Kretingos ir Klaipėdos.

Kol komisija vertino pasirodymus, vyko respublikinio projekto „Draugai draugams“ koncertas.

Jo metu pasirodė Lietuvos vaikų ir jaunimo centro tautinių šokių ansamblis „Ugnelė“, Panevėžio muzikos mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis“, Kauno kultūros centro „Tautos namai“ vaikų tautinių šokių kolektyvas „Kalvelis“ ir Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblis „Žirginėliai“.

Festivalio nugalėtojams įteikti medaliai, taurės, saldžios dovanos ir diplomai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių