Žvejų rūmų laukia permainos

Po savo stogu Žvejų rūmai netrukus priims pastato renovaciją pradėsiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistus. Tam tikslui iki rudens bus perdažytos sienos, patiesti kilimai ir pastatyta daugiau nei tūkstantis naujų kėdžių. Visa tai kainuos beveik ketvirtį milijono eurų.

Aštuonerius metus Žvejų rūmai buvo Klaipėdos dramos teatro namais, dabar kuriam laikui po savo stogu jie priglaus ir Muzikinio teatro artistus bei muzikantus. Miestas šitam dalykui atseikėjo solidžią 230 tūkst. eurų sumą.

"Pirmąkart Klaipėdos miesto savivaldybė mums skyrė tiek pinigų, kad susiremontuotume patalpas ir jas pritaikytume Muzikinio teatro veiklai. Planuojame pirkti 1 077 naujas kėdes, iki šiol buvo 1 127. Kiekviena nauja kėdė yra 2 cm platesnė nei senoji, todėl jų bus mažiau. Na, žinote, gyvenimas gerėja, užpakalinė kūno dalis platėja. O jei rimtai, pirmos trys kėdžių eilės bus pastatomos, kad ant jų, jas apsukus, galėtų sėdėti orkestras. Jos bus panašaus dizaino kaip ir stacionarios, tik nepritvirtintos", – teigė Žvejų rūmų direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas.

Direktorius pridūrė, kad kėdžių pirkimo konkursas, kuriame dalyvavo trys dalyviai, dar nesibaigė. Vienos siūlomos kėdės komercinė kaina buvo nuo 150 eurų, susiderėta už 100 eurų. Esą kėdės bus tamsesnio atspalvio, bet ne raudonos.

Anot A.J.Lenkausko, rinktasi tarp "stadiono ir teatro kėdžių", kad būtų patogios, estetiškos ir tvirtos. Iš tų pinigų žadama dar ir sienas padažyti, ir kiliminę dangą pakeisti. Taip pat įrengti tualetus neįgaliesiems, atnaujinti dušus.

"Tikimės naują sezoną rugsėjo pradžioje pradėti atsinaujinę. Per vasarą Žvejų rūmuose neturėsime renginių, išskyrus vieną Dramos teatro spektaklį", – teigė A.J.Lenkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
tikslus komentaras, užpakaliai platėja abiems Žvejų vadovams - Nemyrai ir Alvydui Juozui Lenkauskui.

M.N.

M.N. portretas
gyvenimas gerėja, užpakalinė kūno dalis platėja - būtų idealu, jog jis platėtų ne valdžios pinigų sąskaita.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių