Žvejų krantinėje – nauja šventė

Klaipėdoje tęsiamas pažadas Danės krantinėje link Šiaurės rago, prie žuvies kioskelių, gaivinti įvairias su žvejyba susietas tradicijas.

Klaipėdoje tęsiamas pažadas Danės krantinėje link Šiaurės rago, prie žuvies kioskelių, gaivinti įvairias su žvejyba susietas tradicijas.

Rugpjūčio 29 dieną (kitą šeštadienį) pirmą kartą vyks pramoninės žūklės Baltijos jūroje atidarymo šventė. Menkių žvejybos sezonas prasideda nuo rugsėjo 1 dienos. Bet priekrantės žvejų laiveliai iki 12 metrų, kaip teigė Žemės ūkio ministerijos Žvejybos Baltijos jūroje reguliavimo skyriaus vedėjas Tomas Zolubas, jau gali pradėti žvejoti nuo rugpjūčio 24 dienos. Todėl šventėje, kur iš ryto šurmuliuos amatų ir maisto mugė, bus ir šviežių, ir gyvų, ir rūkytų žuvų, ir žuvienės.

Vienas iš šventės organizatorių, šviežiai sukurtos Klaipėdos regiono žuvininkystės vietos veiklos grupės pirmininkas Mindaugas Rimeikis žadėjo, kad solidarizuojantis su Žemės ūkio ministerijos paskelbta akcija „Augink savo kraštą“ mugėje bus ir Lietuvos ūkininkų produkcijos – medaus, sūrių, mėsytės, duonos gaminių, gal netgi siurprizų.

Renginio „vinimi“ taps 12 val. nuo Tauralaukio prasidėsiančios „Žvejo jūrmylės“ bėgimo varžybos. Jas rengiančios Klaipėdos lengvosios atletikos maniežo direktorė Asta Dirgėlienė minėjo, jog varžybų dalyviai suskirstyti į dvi amžių grupes bėgs beveik keturias jūrmyles – apie 7,2 kilometrus.

Žūklės sezono atidarymo šventė šiemet jau trečiasis žvejiškas renginys dešinėje Danės krantinėje. Klaipėdos savivaldybės tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Algirdas Grublys norėtų, kad šiemet lapkritį būtų surengtos menkių gaudymo varžybos Klaipėdos miesto mero taurei laimėti. Prieš Kalėdas ketinama rengti žvejų sugautų žuvų ir iš jų pagamintos produkcijos mugę. Per gavėnę tikimasi klaipėdiečius pavaišinti nemokama žuviene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas

mindaugas portretas
Dangė tai vokiškos kilmės žodis, o Danė baltiškos.

d

d portretas
tikrai taip DANGĖ!!!!

atėjūnams

atėjūnams portretas
dešinėje DANGĖS krantinėje..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių