Iš Žvejų gatvės vys taksistus

Uostamiestyje taksi paslaugų teikėjams gresia nauji ribojimai. Senamiestyje reidus rengę specialistai nustatė, kad didžiausią triukšmą dažnai skleidžia ne naktiniai barai, o jų lankytojų iškviesti taksi automobiliai. Todėl gali būti, jog taksistams bus uždrausta važiuoti Žvejų gatve.

Uostamiestyje taksi paslaugų teikėjams gresia nauji ribojimai. Senamiestyje reidus rengę specialistai nustatė, kad didžiausią triukšmą dažnai skleidžia ne naktiniai barai, o jų lankytojų iškviesti taksi automobiliai. Todėl gali būti, jog taksistams bus uždrausta važiuoti Žvejų gatve.

Išryškėjo naujos kovos su triukšmautojais senamiestyje tendencijos.

"Naktimis rengti patikrinimai neleido konstatuoti, kad absoliučiai visi Žvejų ir greta esančių gatvių barai veikia triukšmingai", – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Pašnekovė patikino, kad specialistai konstatavo kitą labai įdomų reiškinį – didžiąją dalį triukšmo skleidžia Žvejų gatvėje stoviniuojantys ir klientų laukiantys taksi automobiliai.

Siekiant malšinti triukšmą miesto širdyje, klausimas buvo perduotas Saugaus eismo komisijai.

"Joje ir bus priimami sprendimai dėl eismo organizavimo Žvejų gatvėje. Viena priemonių – riboti taksi automobilių eismą", – kalbėjo K.Vintilaitė.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėja prisiminė, jog anksčiau taksistams buvo leidžiama privažiuoti tik iki Klaipėdos dramos teatro ir ten laukti klientų.

Prasidėjus šaltajam metų sezonui, taksi automobiliams leista judėti iki pat barų prieigų.

"Be abejonės, kai suvažiuoja daug automobilių, susidaro spūstys ir kyla nemenkas triukšmas", – aiškino K.Vintilaitė.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus specialistai užsakė triukšmo matavimo paslaugą, kad būtų išsiaiškinta, ar automobilių keliamas triukšmas neviršija leistinos normos.

"Noriu pabrėžti, kad pagal ES direktyvas triukšmo matavimai nėra būtini. Dokumentuose sakoma, kad jei gyventojų rimtis yra trikdoma, trikdžiai turi būti pašalinti", – teigė Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyriaus specialistai informavo, jog šiuo metu triukšmo lygio Žvejų gatvėje matavimai ir vertinimai dar nėra atlikti.

Gyventojai informuoti, jog gali kreiptis į savivaldybę, kai norės, kad triukšmo lygis būtų išmatuotas. Tačiau iki šiol nesulaukta nė vieno skambučio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebekenčiu senamiesčio

Nebekenčiu senamiesčio portretas
pastarųjų savaičių įvykiai smarkiai supriešino senamiestį ir likusią Klaipėdą. Dėl išskirtinių teisių, taikomų senamiesčiui, likusi miesto dalis dabar turi kentėti didžiulius nepatogumus. Kodėl tokia neteisybė?

Pensininke

Pensininke portretas
Sveiki,rašantieji kolegos,bendraamžiai.Mes jau pamiršom,ką,būdami jauni darėm naktimis.Dabar pinigus išleidžiam vaistams ir šildymui,aistrų periodas užgeso,komplimentų niekas nedalina ir toks piktumas ima,kad jau viskas praeityje,pavydas mus graužia,dėl to viskas ir visi mums trukdo.

liberolas

liberolas portretas
veju vejai ,greitai ksakant sakis ,kad lektuvai drumcia ora isskrisdami is palangos
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių