Žvejams Kruizinių laivų terminale ženklai nė motais

Dėl stintų galvas pametę ratuoti žvejai nepastebi Kruizinių laivų terminale stovinčių kelio ženklų. Nepaisydami prieš pat aikštę stovinčio automobilių eismą draudžiančio ženklo, meškeriotojai į ją įrieda ir ten palieka savo mašinas. Terminalo aikštė kasdien po pietų virsta automobilių stovėjimo aikštele.

Dėl stintų galvas pametę ratuoti žvejai nepastebi Kruizinių laivų terminale stovinčių kelio ženklų. Nepaisydami prieš pat aikštę stovinčio automobilių eismą draudžiančio ženklo, meškeriotojai į ją įrieda ir ten palieka savo mašinas. Terminalo aikštė kasdien po pietų virsta automobilių stovėjimo aikštele.

Palieka ir ant vejos

Būriais uostamiestį pasiekiančios stintos, panašu, apakino Klaipėdos žvejus.

Kasdien Kruizinių laivų terminalo aikštę stintų žvejoti atvykstantys meškeriotojai paverčia automobilių stovėjimo aikštele, nors transporto priemonių eismas čia draudžiamas.

Nemažai automobilių meškeriotojai išrikiuoja ir priešais pat Danės krantinę ant greta baro plytinčios vejos.

Žvejai teisinasi, kaip išmano, kodėl nepaiso eismą draudžiančių ženklų. Vieni ženklo esą nepastebėjo, o vėliau atvykusiems tiesiog nebeliko vietos automobilių stovėjimo aikštelėje.

"Juk mes atvažiuojame su įranga, o kur statyti automobilio nėra, tai ir rizikuojame. Policijos dar nematėme", – prisipažino vienas žvejojusiųjų.

Policijai – naujiena

Nors agurkais kvepiančių žuvelių meškeriotojai jau kurį laiką plūsta į Kruizinių laivų terminalą bei Danės pakrantes, uostamiesčio policijos pareigūnams gudragalvių veiksmai nebuvo žinomi.

"Pirmą kartą girdžiu, kad būtų tokia problema. Iki šiol dar nesame gavę jokių pranešimų", – pripažino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Jis pastebėjo, kad anksčiau tokių žvejų veiksmų nebuvo užfiksuota ir patikino, kad pareigūnai tikrai užsuks į Kruizinių laivų terminalą ir, pastebėję ten stovinčius automobilius, nubaus jų savininkus.

Niekam netrukdo?

R.Šideikis suabejojo, ar kelias valandas per parą terminalo aikštėje stovintys automobiliai gali kam nors trukdyti.

"Mieste yra daug vietų, kur neleistinai stovima. Šiuo atveju kol kas niekas tuo stovėjimu nesiskundė. Bet ar jie kam nors trukdo?" – klausė Kelių policijos biuro viršininkas.

Vis dėlto pareigūnas patikino, kad toks elgesys netoleruotinas ir būtina imtis jį pažabosiančių priemonių.

"Bet tai nėra vien mūsų kompetencija, neleistiną statymą kontroliuoja ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius", – pabrėžė R.Šideikis.

Rengs reidus

Kelių eismo taisyklių nepaisantys žvejai naujiena buvo ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

"Informacijos iki šiol nebuvome gavę, tačiau dabar kontrolieriai tikrai užsuks", – patikino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pašnekovas prisiminė, kad prieš kurį laiką tikrintojai buvo ten užsukę, tačiau pažeidimų neužfiksavo, mat žvejai susirenka vakarop, o Viešosios tvarkos skyriaus specialistai tikrinimus rengia tik darbo metu.

V.Valys paaiškino, kad įvažiuoti draudžiančio ženklo nepaisiusių vairuotojų savivaldybės darbuotojai bausti ir negalėtų, mat yra įgalinti bausti tik už automobilių statymo tvarkos pažeidimus.

Taigi tikrintojai į kovą su nepaklusniais meškeriotojais kibs pečius surėmę su policijos pareigūnais.

"Šiuo klausimu teks bendradarbiauti su Kelių policijos biuru ir surengti reidų. Taip pavyksta išsiaiškinti nemažai panašių pažeidimų", – neslėpė poskyrio vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
Siaip tai trukdyti netrukdo niekam, bet kodel zvejai kazkokie kitokie nei iprasti zmones? as pvz vasara noriu ten palikti masina, kodel negaliu? Yra taisykles, reikia visiem ju laikytis. Aisku pirma karta galetu ispejima duoti.. Siaip zvejai ganetinai nagli, palieka masina ten, kur nereikia moketi uz stovejima, o iki zenklo pilnai mokamas stovejimas, jie sutaupo pinigu nemokedami uz stovejima. Jei neturi basliu kisenej, sesk i 9 arba 1 autobusa ir busi 4minutes kelio nuo terminalo.

oziu tramdytojas

oziu tramdytojas portretas
nu bet arsiranda pimpaliniu kaziolu kurioms reikia pastukacint.suka pagauciau ragus siknon sukisciau.nekenciu geniu.niekam netrugde,o vienai lohei pamaise.zertva

mates

mates portretas
Nu tai turbut kad naujiena... nemate negirdejo... na taip kol per spauda neparaso tol matyt demesio nekreipia sedi kabinete skaito laikrascius laukia kol zurnalistai ras jiems veiklos :)) viena vakara pats vazevau bet masinau gavau palikt aikstelej pabijojau nes ekipazas stovejo kogero kebabus valge nieko nepastebejo...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių